Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najoriginálnejších snímkov za posledných pár rokov, čo sa žánru akčnej komédie týka. Veľmi prekvapivé spracovanie, skvelá nadsádzka a vsadené gagy. Sčasti mi film pripomínal akýsi spracovaný comics. Veľmi ma výberom role prekvapil Dafoe, no ešte viac ma zaujal, mnou tak neobľúbený (mladý Indy), no tu kvalitný Sean Patrick Flanery. Rád by som videl pokračovanie. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích průměrná pěchota. Vypravěčský styl mi nesedl, akce mohla být fajn, ale když už se k ní dostaneme, chci přestřelku, kde to létá a ne nějakou poetickou zpomalenou sekvenci s libozvučnou hudbou. Neustálé vracení se k tomu, jak to asi bylo, mi vadilo. Divné charaktery, které se svou švihlostí zdaleka nemůžou rovnat některé z kouzelných postav v Tarantinově balení (a to nejsem jeho skalní fanoušek), dvojstranný postoj k násilí, nadsázka, která ne vždy funguje a mluva, která spíš otravuje. Režisér Troy Duffy, který přišel pouze s pokračováním, a nic dalšího už z něho nevypadlo, prostě neumí nějak ladně kloubit absurdní humor a hravou akci. Tihle dva samozvaní andělé spravedlnosti mi v hlavě určitě nezůstanou. Pokud někdo, tak pouze dirigující Willem Dafoe!! 60% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Supr překvapení, čekala jsem nějakou strašně ujetou krimi komedii a dostala jsem celkem plnohodnotnej snímek, kde je od všeho trochu. Trochu morálních dilemat, hodně perfektní akce, výborná hudba se zapojením chóru, herci (Flannery+Reedus, Billy Connolly, David Della Rocco), hlášky a navrch Willem Dafoe, kterýmu jsem paradoxně přišla na chuť až s touhle jeho rolí teplýho detektiva, která je ozdobou celýho filmu, obzvlášť na konci, kde se Dafoe fakt odváže a silně připomene Třískovu kreaci z Jedna ruka netleská. "What are you doing?" "I just wanted to cuddle." "Cuddle? What a fag." ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. O tomto filmu jsem v životě neslyšel, doporučil mi ho až kolega Coldrexx, a o to víc jsem z něj nadšen. Tarantino styl je očividný, ne sice tak k dokonalosti vybroušený jako u samotného Quentina, ale přesto skvěle funguje. To znamená vysoká kadence hlášek, spousta krve, divný postavy ... z nichž vyniká geniální agent FBI. Už dlouho mě nějak film takhle nezaskočil, už dlouho jsem se tak nenasmál. Paráda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý írsky hudobný motív i sympatická dvojica hrdinov. K tomu skvelý až geniálny vyšetrovateľ v podaní W. Dafoa a "tarantinovský štýl" a dialógy. Super. Problém je, že film občas nepochopiteľne klesne a ja sa nestačím čudovať...Dvojica Írov je vykreslená ako superzabijácka...Takmer nikdy neminú cieľ. Na ich zlikvidovanie je najatý ten nejlepší zabiják...a tí superzabijaci sa stretnú a cez ulicu na vzdialenosť asi 10 metrov pália a pália zásobník za zásobníkom a niet boha sa trafiť...Nie je to trapas??? Moja mama by trafila...Á, pardon, bol odstrelený prst na ruke, inak najlepšej postave vo filme. Samotný záver v súdnej sieni mi tiež veľmi nesedel, no napriek tomu film ponúka i skvelé a nezabudnuteľné momenty (mačka). Stačilo málo a mohol to byť kult. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Příjmení detektiva Dollyho je Alapopskalius. (Chatterer)
  • Árie, která hrála během Smeckerova vyšetřování dvo Rusů, byla z Pucciniho opery "La Boheme", "Si, mi chiamano Mimi." (Chatterer)

Reklama

Reklama