Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pripájam sa ... tak kto bude prvý MOTHAFUKA ktorého dám dole ? Nezrovnávam s Ritchiem. S filmu je krásne vidno, že Duffy vie čo robí, a že má kopec fajn nápadov. Ja sa len trochu bojím dvojky, dúfam, že nebude splácaná len tak na rýchlo, aby sa nepovedalo. Dávam štyri, ale váhal som! Skoro to bolo 5. FUCK !!! ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klérofašistická jednohubka. ;-) Nemá to hlavu ani pätu a nedáva to celkovo vôbec žiadny zmysel. Navyše ten koncept "našli sme bordel a teraz si cez flashbacky vysvetlime, k čomu tu vlastne došlo" sa aj napriek skvelému Vilémovi už asi v polovici filmu opotrebuje. Miera zábavnosti je však stále značná, hlášky a krvavé nápady sú namixované slušne. Vládne samozrejme "dejová línia" s mačkou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bowling for Boston pro mladé křesťany.. Strašně rád bych hodnotil lépe, ale nejde to. Duffy tápe v dialozích, sebeurčujícím stylu i vypointování scén, zatmívačky jsou otravné a ani jedna postava nevzbuzuje sympatie (byť třeba zvrhlým způsobem). Výjimkou je možná Dafoe, obzvláště když formuje kolegu policistu na zaměstnance v oblasti cateringu, ale potenciál je něco, čím by se ve filmech podobného ražení nemělo mrhat. U závěrečné snahy o významový přesah jsem se nad dezinsekcí metropole Nové Anglie od Rusů a italských švábů už jen pobaveně pokřižoval.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská poetika, hodně násilí místama opepřeného nadsázkou, "fuck" za každým druhým slovem, svižná Duffyho režie s několika vizuálními vychytávkami, která maže handicap v podobě jednoduchého scenáře a nízkého rozpočtu. Ale také musím částečně souhlasit s betelgeusem a už mně ty taratinovské klony pomalu přestávají bavit. Ne každý totiž umí tak skvěle skloubit násilí s absurdním humorem, jako právě Tarantino, nebo Guy Ritchie. Duffy těch světlých chvilek má jenom pár (hlavně scéna s nešťastným zmasakrováním kočky). PS: Ovšem Dafoe v roli geniálního detektiva je tady klasa! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Tetování, které má na ruce "Il Duce" je motýl, což je dobře vidět ve finální scéně u soudu. (Chatterer)
  • Papa Joe na konci filmu používá revolver Colt Anaconda. (Chatterer)

Reklama

Reklama