Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate sa jedná o film, ktorého poslaním je pobaviť diváka bez toho, aby sa musel príliš namáhať premýšlaním o deji a aby mal chuť po čase si tento filmík pozrieť v telke znovu, napríklad pri žehlení alebo varení. Môže sa popritom pozerať na megahviezdy, ako robia nejakú lúpež, ktorá je premyslená tak, aby všetci stíhlali chápať, o čo ide. Aj tí pritom sporáku. Vyššie alebo nižšie hodnotenie mi pripadá v tomto prípade úplne od veci. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Oproti mym původnim předpokladům mě Score o dvě hodiny života neokrad. Přece jenom zlodějský snímky moc nemusim a na tenhle jsem koukal jen kvůli hereckýmu obsazení. De Niro mě výjimečně nijak zvlášť nenadchnul, mnohem lepší se mi zdál Edward Norton v roli zloděje a mentálně postiženýho uklízeče. Dokud nepřišla závěrečná půl hodinka s pěkně vymyšlenou i natoučenou vykrádácí scénou a slušnym koncem, byl jsem přesvědčenej o dvou hvězdách. Nakonec přidávám třetí hvězdu, ale jednou vidět bohatě stačí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka režiséra Franka OZa The Score je klasickou gangsterkou. Gangsterka je určite vďačný námet a aspoň sporadicky sa v kinách objavuje ďalšia verzia príbehu o zlých a dobrých. Tentokrát tvorcovia filmu neváhali siahnuť po osvedčených menách a obávam sa, že aj po osvedčenom príbehu. Angela Bassett je na plátne žalostne málo, aby mohla byť čierna femme fatale a tak najpozitívnejším zjavom je Edward Norton ako talentovaný Jack/Brian. Jeho kreácie sú presvedčivé a myslím, že celkom jasne zatláča do pozadia de Nira i Marlona Branda. Sú tu hlavne výborné dialógy. Taká dobre plánovaná kľudná lúpež prevedená profesionálmi. Kamera a réžia sú profesionálne odvedené. Počas akcie sa snažia byť dynamické. Určite film nekazia. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro je zkušený kasař. Sice se chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík, přítel a překupník, kterého hraje Marlon Brando, ho přemluví k poslední akci, loupeži královského žezla. Při té však De Niro musí porušit hned dvě své zásady - bude poprvé krást s parťákem, mladým talentovaným zlodějem Edwardem Nortonem, a poprvé ve svém městě. Norton s De Nirem v jednom filmu je přímo smrtící kombinace. Vyšel z toho trapný film o ničem. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava je fajn, šlape tak jak by měla, ale režijně je to příliš vlažné. Vlastně i dějová kostra je bez dechu, měli jen trošku rozšířit vlastnosti a vůbec celkově popustit uzdu základním postavám Nortona a Brandona, za to De Nirova postava se na styl filmu rozvijí až moc. Potenciál film neztrácí, ale vůbec, ale vůbec ho nevyužívá, místy se nic nehýbe. Zklamání na plné čáře. -3/10- ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Píseň hrající ve výtahu při loupeži je ta samá, jaká hraje ve Smrtonosné pasti, když se teroristé dostávají do sídla Nakatomi. (Satan)

Reklama

Reklama