Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž prožívá pod vedením megalomanského ministra veřejných prací stavební revoluci, plánuje vybetonovat Seinu, z obou stran chrámu Notre dame plánuje vystavět dva vysoké, železobetonové věžáky. Zároveň se ve městě začínají ztrácet lidé, což vyvrcholí ztrátou třiceti lidí ze zájezdu, kteří byli na prohlídce katakomb. Když se jednou v noci nevrátí domů dcera knihkupce Rondina (Michel Serrault), rozhodne se jít na policii, kde ho však vlažný a neochotný policejní komisař (Michel Galabru) odbude. Rozhodne se ji najít na vlastní pěst a začne právě tam, kde se ztratilo tolik lidí – v podzemí Paříže. Tam objevuje nejen svou dceru, ale především svérázné společenství lidí, pod vedením žoviálního Philippa Noireta, kterým je kopání jam, záměry ministra a stavební výstavba v Paříži proti srsti. Krysy z temnot se rozhodnou k definitivnímu úderu… (borsalino)

(více)

Recenze (83)

argenson 

všechny recenze uživatele

Satira ve snesitelné míře a k tomu slušná porce originální zábavy. Hned na začátku velmi vtipně udělané titulky a dokonale úsměvný závěr, mezitím spousta opravdu vydařených gagů s druhoplánovými odkazy (jak jsem si toho u Tchernii všimnul už u filmu Do toho, do toho). Jako celek za čtyři, ale plnej počet u mě získává naprosto skvostný Charles Napoleon Denner jako ministr veřejných prací. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Klasická francúzska komédia. Michel Galabru ako hrdý francúzsky komisár je výborný, ale ja mám rád na tomto filme atmosféru podzemia ( nemecký vojak, ktorý ani nevie že skončila vojna , únosy ľudí do elektrárne, ) Môj obľúbený P.Noiret ako šlachtic je fantastický. Nesmiem zabudnúť ani na mladého G.Deperdieuva. Bláznivý minister v prepadnutom ministerstve, ktorý odmieta opustiť "loď" je karikatúrou aj našich politikov. A M.Serrault je herec skvostný, utvrdil som sa v tom po filme "klietka pre bláznov" ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podmanivá záležitost, vtipná a okouzlující, od roztomilých titulků až po samotný závěr, skvělý. Zřejmě bych vůbec neměla problém přidat se ke Gaspardovi, neb on je prostě jeden z nejúžasnějších rebelů. Charles Denner fantastický a fanatický ministr betonu a železa, Michel Galabru má sbaleno na dovolenou, manželka s dětmi čeká v autě a on musí začít vyšetřování zmizelých turistů. No.. a Michel Serrault mě opět potěšil, tatínek-knihkupec-spisovatel hledající svou dceru, tomu se odolat nedá.. Krásné filmové pohlazení s úžasným dabingem (Miroslav Moravec, Martin Růžek, Petr Haničinec). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"My víme všechno, proto jsme policie." Zalít Seinu betonem, aby mohla vzniknout dálnice? No wau, to by museli mít hodně flegmatické památkáře, aby to prošlo:D Co památkáře, nýbrž i geology, milovníky přírody, vodovody a všechny. Těsně u věží Notre Dame postavit věže z betonu a oceli - gotický chrám a 20. st. se setkají. No tak z pohledu snad budoucího historika umění si to asi ani nechci představit :) Tento starší francouzský komediální bonbonek - nebo spíše mám říct dopravní značka pozor zákaz vjezdu osobám bez smyslu pro humor? - mě pohladila po bránici a opět zas a znovu mi dokázala, že francouzské staré komedie, hodí ty dnešní do škarpy či nějaké té ďoury v ementálové Paříži. Byla tu především spousta detailů a božích nápadů, které uchvátily oko mé jako výjezd do hlídací budky stráže nebo otevření dveří auta, jež je namalovano na plotě. Vytvoření komunity, spíše to nazývejme správným slovem a tím je sekta, pod zemí a krást pórek ze stropu (kdy vlastně ani ty kořínky nejsou v zemi, takže moc nechápu, jak mohl vyrůst, asi kouzlo jeptišek) z klášterní zahrady, to je přece sen všech krys, ne? P. S. Málem bych zapomněla na milé překvapení v podobě 26letého Gérarda Depardieu :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Revolta a rebelství na špičkový úrovni aneb srandou a pohodou naseru mocipány víc než molotovejma koktejlíčkama. Takhle na ně, na arogantní šmejdy, co serou na lidi. Pojdte lidi, zalezeme do kanálů a nakopeme jim ty jejich prachama narvaný prdele a budeme se přitom ohromně bavit. Genialita si tu podala ruku s bláznovstvím a tomu já prostě nedokážu odolat. Stejně tak, jako nikdy neodolám hereckému mistrovství panů Serraultyho, Noireta, Galabra a Depardieho. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Gaston Leroux. (Terva)

Reklama

Reklama