Reklama

Reklama

Když se všechno po*ere: Woodstock 99

(seriál)
  • USA Trainwreck: Woodstock '99 (více)
Trailer
USA, 2022, 2 h 23 min (Minutáž: 45–52 min)

Režie:

Jamie Crawford

Hudba:

Jon Opstad

Hrají:

Jonathan Davis, Gavin Rossdale, Fatboy Slim, Jewel Kilcher, James Brown (a.z.), Sheryl Crow (a.z.), Dexter Holland (a.z.), Bill Clinton (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Festival ve Woodstocku v roce 1969 sliboval mír a hudbu. Jeho obnovená verze po třiceti letech se ale nesla ve znamení nepokojů a brutality. Proč se to celé tak zvrtlo? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

No jo - slavný pokus oživit atmosféru konce šedesátek tím, že budu prodávat třetinku vody za cenu basy piv. Hudba zde byla jistě extra dobrá, sledoval jsem tenkrát záznamy v TV. Jinak organizace hnaná chamtivostí a  zvládnutá na hovno. Obviňování jednoho z organizátorů směrem k zpěvákovi Limp Bizkit nebo jiných výtečníků ke kapele Korn jsou úplně mimo mísu...to byla naprosto standardní vystoupení a divit se tomu, že se dav "vlnil" může jen úplný vůl, který nikdy nikde nebyl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem svýho komentáře musím o5 poděkovat uživatelce Ratchetka za tip na tento dokument. Sice jsem o něm věděl a zvažoval, že na něho kouknu ale až její tip byl tím impulsem proto abych si ho opravdu pustil. Teď už k dokumentu nebo spíš k samotnýmu Wodstocku 99.  Co se týče toho, že se to tak zvrhlo a že to dopadlo tak jak to dopadlo. Já se ani nedivím. Woodstock 69 byl úplně o něčem jiným. Jiná muzika a hlavně úplně jiná mentalita a myšlení lidí. Tady muzika k agresi přímo vybízela. Druhou věcí je, že tenhle fesťák byl dělanej vyloženě za vidinou zisku kdy si někdo chtěl pořádně namastit kapsu a na lidi se v podstatě sralo. Nějaký lepší zázemí pro návštěvníky prostě nebylo. Tady vůbec nešlo o lidi a o nějaký lásce a míru tudíž nemůže být ani řeč. Není tedy divu, že se to zvrhlo v takový inferno. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Tento dokument určitě stojí za vidění a nemusíte být nutně hudební fanoušek. Woodstock je ve světě hudby pojem a dokument o tom, jak se úplně nepovedlo navázat v roce 1999 na ten původní Woodstock, mě zaujal hned na první pohled. Když se nad tím člověk zamyslí, tak ono to vlastně asi ani nešlo zopakovat a celý projekt směřoval ke zkáze už od samotného začátku. Bohužel zvítězila nenasytnost pořadatelů spojená s jejich laxností a všechno vyeskalovalo vlastně i díky absolutně diametrálnímu rozpoložení společnosti a také díky jinému žánrovému rozptylu kapel, což nebylo vůbec bráno v potaz. Bylo až k nevíře, co si organizátoři k lidem dovolili bez jakékoliv soudnosti. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který dost dobře ukazuje monstrózní atmosféru památného ročníku festivalu Woodstock. Z mého pohledu to byl asi jediný ročník, který za něco stál. Pořadatelé sice totálně selhali, ale podle všeho nikdo neumřel (na rozdíl od vychvalovaného 69. roku, kdy na festivalu umřeli hned dva lidé) a nic zas tak hrozného se nestalo. Prostě jen příliš mnoho lidí a trošku divočejší párty :). A palec nahoru pro Freda Dursta, ten se s tím nesral. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že až do sledování dokumentu jsem o Woodstocku 99 nějak výrazně neslyšel. Přitom tam byl line-up snů, který by lákal i mě. The Offspring, Limp Bizkit nebo Red Hot Chili Peppers v té době na vrcholu sil.  Na začátku přišla skvělá myšlenka - zopakovat legendární festival. Jenže pak už se to začalo kazit. Jen těžko se vám podaří zopakovat atmosféru "míru a lásky", když máte line-up plný rockových a metalových hvězd. I tak to však pořád může být skvělý festival, pokud by byl dobře zorganizovaný. Jenže to se nestalo a když k tomu připočtete i fakt, že na všem se bude šetřit, aby byl profit co největší, tak je recept na katastrofu na světě. Pro dokument se podařilo oslovit široké spektrum lidí. Vyjádří se k němu účastníci, reportéři, organizátoři, hlavní hvězdy, ale především i dva hlavní promotéři akce. Je pro mě šokující, že ti dva ani po letech nepřiznají špetku zodpovědnosti a dokážou ostatním (a hlavně sami sobě) lhát o tom, kdo za ten provar byl zodpovědný. Jen těžko pak můžete vinit Freda Dursta, že dal rozzuřenému davu přesně to, kvůli čemu tam přišli. Co vlastně čekáte, že se stane, když na závěr festivalu rozdáte svíčky tomu samému davu?  Oceňuji, že to rozebralo celý festival den po dni a věnovalo se to tomu, co se tam dělo. Zpočátku hlavně hudebně, ale následně i tomu, jak to dopadlo. Podle mě dobře a poutavě zpracovaná dokumentární minisérie, která stojí za vidění. Je tady odpověď na otázku - Jak vypadá davová hysterie? ()

Galerie (43)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama