Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tereza s Danou poznávají Ghazal a její dceru Ayru, na níž si Dana vytváří silnou vazbu. Ve spolupráci s Američany je lokalizováno místo, kde jsou dívky vězněny. Jaké důsledky bude mít Terezin pokus o útěk? Podaří se extraktorům dívky vysvobodit? Tým se přesouvá na místo a čeká na vhodnou chvíli. (Voyo)

Recenze (15)

mehmed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tímto dílem se jen potvrdilo, že super námět založený na skutečných událostech a práci české rozvědky drží, bohužel, nad vodou jen zajímavé exteriéry a krásná kamera  mistra Smutného. Někdy až tak moc, že to jde proti logice příběhu (pokud tedy tvůrci nechtěli vyjádřit, že holka při útěku bloudí v kruhu). Nejdříve jde čelem za sluncem, střih, slunce má po levici klesá na kolena, střih a slunce má za hlavou, odchází a slunce má v zádech. Jasně, ona žlutá sláma v protisvětle zapadajícího slunce vypadá vždy lépe a z hlediska logiky příběhu to je v podstatě bezvýznamný detail, ale mám pocit, že to symbolicky dokládá, jak se tvůrci točí v kruhu průměrnosti. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl seriálu. Konečně dojde k nějaké větší akci. Sice nic světoborného, ale aspoň se něco děje, a to je fajn. Útěk hlavní hrdinky dost naivní, vesměs bylo od začátku jasné, jak dopadne. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě pokus o nejakčnější scénu v novodobých dějinách ČR ... vlastně ten zásah komanda kdesi v Pakistánu nebyl tak směšný jak to vypadalo na první dobrou. Snaha se cení... ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejlepší díl seriálu. Dívky poznávají afghánskou matku s dcerou a vytvoří si k nim vazbu. Ta problematičtější z dvojice chce pláchnout, jiné východisko nezná. Nicméně stále rekapitulujeme nejznámější stereotypy aneb Evropan/Američan ocitnuvší se v arabské zemi. Pražáci každopádně (zase docela snadno) získávají lokalizaci místa a přesouvají se do nehostinných hor. Snad první díl, který nemá vyloženě přihlouplé scény, dokonce by se dalo mluvit o napětí a snaze zostřit hrany. Pánové Révai se Štáfkem totiž s útočnými puškami nevypadají vyloženě směšně. Jen s těmi charaktery prostě (obecně) neumíme pracovat. ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extraktoři jsou opravdu snadný cíl na odstřel, ale na místním písečku se plus mínus autobus jedná rozhodně o dobrý produkt, nikoliv špatný. Herci se postupně ve svých rolích povětšinou solidně rozehráli a kamera, exteriéry i ostatní atributy jsou jednoznačně v pohodě až nadprůměrné. Pokud bychom porovnávali se světou seriálovou první ligou, šlo by o sotva průměrný, béčkový a nevýznamný počin, v kontextu toho, co vzniká v seriálové bažince u nás, si Extraktoři zaslouží uznání, nikoliv pohrdání. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama