Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Recenze uživatele mehmed k tomuto seriálu (4)

Únos (2023) (E01) 

Tak tahle operace se děvčatům a chlapcům z firmy moc nepovedla. Nápad udělat akce civilní rozvědky alá Případy prvního oddělení je chvályhodný počin, ale to by se to nesmělo svěřit novináři a hlavně samozvanému režisérskému nemehlu. I když na jeho obhajobu, tu partu ochotníků, v čele s hlavní hrdinkou, která by se měla držet raději cimbálu a afektovaně přehrávajících youtuberek alias turistek, by nezvládl ukočírovat ani samotný Martin S. Dobré úmysly ani kamera mistra Smutného to už nezachrání. Jedna hvězda jako kredit české zpravodajské komunitě za jejich práci a třeba mě další díly vyvedou z omylu. Jinak definitivně lámu hůl nad Voyo a odhlašuji předplatné. ()

Tým (2023) (E02) 

Už mi nevadí, že nejlepší herci tady nosí turban a samopal a s výjimkou Štáfka jsou herecké výkony tak “uvěřtelné” a přesvědčivé, že by ten ansámbl nazval jistý stařík z Vysočiny jediným slovem: čučkaři! Co mě ale sere a mrzí je, že se zase zprznil dobrý námět. A přitom to mohlo být fajn. Takhle dávám tentokrát jednu blištivou hvězdu za hlášku z Posledního skauta! ()

Bouře (2023) (E04) 

Tímto dílem se jen potvrdilo, že super námět založený na skutečných událostech a práci české rozvědky drží, bohužel, nad vodou jen zajímavé exteriéry a krásná kamera  mistra Smutného. Někdy až tak moc, že to jde proti logice příběhu (pokud tedy tvůrci nechtěli vyjádřit, že holka při útěku bloudí v kruhu). Nejdříve jde čelem za sluncem, střih, slunce má po levici klesá na kolena, střih a slunce má za hlavou, odchází a slunce má v zádech. Jasně, ona žlutá sláma v protisvětle zapadajícího slunce vypadá vždy lépe a z hlediska logiky příběhu to je v podstatě bezvýznamný detail, ale mám pocit, že to symbolicky dokládá, jak se tvůrci točí v kruhu průměrnosti. ()

Svoboda (2023) (E06) 

Za mě paradoxně nejlepší díl. Jak režijně, tak herecky. Minimalistický, vyvážený s atmosférou, až na pár výjimek. Nebýt zbytečného dojáku na letišti jsou to tři poctivé hvězdy. Nakonec je za tenhle díl dám, tak či tak. Za překvapení, které trošku napravilo reputaci všem těm předchozím fuckupům, za kterými si stojím. Potvrzuje to jen to, že se ten nadějný námět, servírovaný na stříbrném podnose mohl proměnit v něco lepšího než průměrnou minisérii. ()

Reklama

Reklama