Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Október 1981. Blízko motolského potoka je nájdená mŕtva žena. Pražská „mordparta“ vedená Jiřím Markovičom tuší, že má čo do činenia so sexuálnym deviantom. Že ide o začiatok vyšetrovania jedného z najznámejších československých sériových vrahov, ale netuší nikto. (Voyo)

Recenze (58)

BlackDemon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová udalosť roka to nie je, ale je to veľmi pozerateľné. Keby sa tvorcovia pri vizuáli snažili viac dodržať strih a spôsob snímania, aký sa v tom čase používal /náznaky tam sú/ a nepoužívali občas čudné detailné zábery, ktoré sa z toho snažia urobiť svetovú trendy retro krimi, tak by to celkovému výsledku len pomohlo. Ale aj tak - za mňa parádny nadpriemer, ktorý ale vizuálne neprekonáva niektoré časti iného českého retro seriálu Svět pod hlavou. A ešte niečo, čo sa mi veľmi páčilo - herci skvelí. ()

koho13 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašnej hnus. Nuda a vyblitej obraz. Záběry proti oknu, tak je to rozmazaný, absolutně bez spádu děje. Vydržel jsem 30 minut a s tímhle produktem Novy končím. Je vidět, že i tahle stanice, co dokáže natočit kvalitní seriály jako například Policie Modrava a Kriminálka Anděl, natočí neskutečnou kravinu. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vážné zájemce o toto téma odkazuji na čísla 5 a 6 Kriminalistického sborníku z roku 1992, kde najdou podrobné popisy konkrétních případů včetně toho, jenž posloužil jako předloha seriálu. Tento zvláště proslulý případ sexuálního vraha a kanibala Ladislava Hojera byl též připomenut v periodiku NeiREPORT (ročník XVII, číslo z 15. března 2006). Děj první epizody poměrně věrně odpovídá skutečným událostem z počátku 80. let minulého století. V rámci pátrání byla v deníku Večerní Praha otištěna výzva, aby se přihlásily ženy, které byly v okolí místa činu napadeny nebo obtěžovány neznámými muži. Přihlásilo se 26 žen, ale popisy mužů, které ženy poskytly, se navzájem značně lišily. Příslušník VB to ve filmu komentuje: „Zdá se, že k tomu potoku chodí onanovat půlka Prahy.“ Příběh je slušně natočený, postavy huhňají v mezích normy, takže je jim často i rozumět, ale protože nemám trpělivost sledovat seriály, zůstanu asi pouze u této epizody. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi solidní začátek. Je to teda na české poměry poměrně hodně detailní a zároveň skromné na jakékoliv vysvětlování, takže to vyžaduje neobvyklou diváckou pozornost. Obsazení mi tu sedlo velice, rád koukám na nepříliš okoukané tváře. Kamera místy opravdu skvělá a baví. Zatím mě u toho ale drží spíš ohlasy okolí. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dost mě rozčiloval ze začátku ten neustálý přísun informaci kolikátého je a o kolik minut později se odehrává další scéna… ale to, že mezi vraždou v Motole a scénou v blázinci uběhl skoro rok to se vynechalo. Až na konci mimochodem jsem zjistil, že do toho nacpali ještě další nesouvisející případ). Každopádně mě překvapilo, že začínáme Hojerovou vraždou poslední (Anna Š. - 3. října 1981) a evidentně ty předchozí se budou rozkrývat postupně (čekal jsem chronologický postup vražd). Oceňuji historické okénko u závěrečných titulků. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama