Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Na začátku příběhu bylo přeříznuté lano a smrt horolezce. K. Fialová jako slovenská lékařka Eva a S. Mikulski jako polský záchranář Adam v dobrodružném seriálu, odehrávajícím se v československo–polském pohraničí mezi skalnatými štíty Vysokých Tater po skončení 2. světové války. (Česká televize)

Recenze uživatele milos.bradik k tomuto seriálu (13)

Duhový luk (1972) 

Velmi nepodařený a hodně natahovaný seriál o práci estébáků, kteří dohlížejí na to, co se děje, ale žádné pomáhat a chránit, pouze monitorují činnost podvratných živlů a sledují, jestli s nimi někdo nespolupracuje. Ten polský estébák, přítel Adama, je fakt dokonalý. ()

Smrt na štítě (1972) (E01) 

Tak zatím jsem viděl jen jeden díl a vypadá to nadějně, jen je mi divné, že na pomezí Slovenska a Polska mluví většina lidí česky. ()

Svědek (1972) (E02) 

Proti prvnímu dílu to naprosto stratilo spád, vlastně se nic nedělo. Jediný klad byla Květa Fialová, která tehdy byla super kočka a dáma každým coulem, ale dáma ona byla vždy. ()

Strach (1972) (E03) 

Prakticky o ničem. Polovinu dílu je tam Voska ve vinárně a druhou půlku sledujeme bubliny ve vodě. ()

Poklad na jezeře (1972) (E05) 

Tak trochu to vylepšili ty válečné retrozáběry, ovšem uniformy byly značně podivné, normální uniformy wehrmachtu, velící důstojník esesák a na čepici smrtihlav, to je trochu rozpor, ale budiž. Nejlepší byl Kemrův smích na závěr filmu. ()

Svátek všech svatých (1972) (E06) 

Kemr, to je herecký koncert, ale jinak je stašné, jak se to natahuje. Z těch třinácti dílů by byl jeden fim na hodinu a půl a ještě by se to místo hodně táhlo. ()

Houpačka smrti (1972) (E07) 

Tak opět celý díl o ničem. Walter (M. Klásek) se potácí lesem jako zdrogovaný, Adam (S. Mikulski) spolu s policajtem na bryčce hulákají jako by celou noc chlastali. Prostě úplně zbytečný díl. ()

Štvanice (1972) (E08) 

Šíleně natahované, celý díl pouze pohřeb Sekerky. ()

Muži jdou městem (1972) (E09) 

Pořád stejný problém. Šíleně natahované. V celém dílu zápletka, která by stačila tak na pět minut. ()

Muž s maskou (1972) (E10) 

Sice se konečně něco děje, ale akční scéna, kdy chlap na Adama vystřílí snad celý zásobník ze dvou metrů a ani jednou jej netrefí a pak sám skončí v propasti, tak to byl vrchol trapnosti. ()

Štědrý večer (1972) (E11) odpad!

Tady už jsem fakt musel dát odpad i když to dělám jen velmi výjimečně. Tento díl kdyby vůbec nenatočili, tak se absolutně nic nestalo. pouze ta Polka by si nezazpívala, ale to by bylo spíš dobře. ()

Odplata (1972) (E12) 

Trošku akčnější díl, ale stejně velmi naivní. Estébáci vědí o Ledigovi, že je to válečný zločinec, ale nic nedělají a jen čekají až jej Werner odpraví. ()

Lavina (1972) (E13) 

Další díl přidaný jen na okrasu. Vše už je vlastně hotovo a tak jen pro zpestření Adama zavalí lavina, když zachraňuje mrtvolu a lékařka jej zachraňuje. Závěrečná scéna, kdy záchranáři nejdříve do vysílačky hlásí v jakém našli Adama stavu a pak jej teprve vyhrabávají zpod sněhu a když tam dorazí doktorka, tak Adam není ani od sněhu a nemá ani na sobě ani na oblečení sebemenší stopy toho, že byl pod lavinou. Jako James Bond nebo Limonádový Joe. ()

Reklama

Reklama