Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Na začátku je to jasné a přímé pokračování předešlého filmu. Dokonce začíná stejnými scénami jako ten předtím končí. Tím to však zvadlo a děj jde naprosto jinam. Myslel jsem, že to bude krávovina, ale mýlil jsem se. Je mi jedno, že je to vykradené a v béčkových kulisách. Mělo to spád a to takový, že jsem se ani jednou nepodíval na čas. Už z tohoto důvodu musím dát čtyřicet, jako základ. A navíc, prostředí, tak jak to mám rád, co bych chtěl více, že jo. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Hellraiser, Leprechaun, Critters a mnoho dalších filmů skončilo ve vesmíru. Ve většině případů se jednalo o výrazný pokles úrovně a kvality starších dílů. Critters 4 bohužel patří mezi tuto lacinou společnost. Většina lidí považuje tento poslední díl za nejslabší. Ale já rozhodně ne, protože se tento díl (více)přiklání k hororovému žánru -než jeho komediální předchůdci. Herecké výkony, interiéry, dialogy nebo práce s kamerou jsou tak kýčovitě podprůměrné, že jsem si tento film zamiloval. Velké plus je za to, že se stal z Aga kariéristický a chladný hajzl. Udušení crittersákem považuji za nejlepší scénu z tohoto filmu. Celou tuto hereckou sebranku převálcoval (jako vždy) Don Keith Opper. ŽEBŘÍČEK OBLÍBENOSTI: Critters 1 (1), Critters 2 (2), Critters 3 (4), Critters 4 (3). ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zatimco u předchozích dílů byl vždycky nejnudnější rozjezd a zábava šla s vykouknutim prvního Crittera nahoru, tady to bylo přesně naopak. Úvod měl docela koukatelný chvilky, ale jakmile se objevili Critters (který tu jsou jenom dva), šel celej film do háje. Zápletka o ničem a efekty otřesný. Tvůrci si mohli zachovat zbytky soudnosti a ukončit sérii slabym, ale pořád koukatelnym, třetim dílem. Naprosto zbytečnej díl. Jedna slabší hvězda za úvod a pár xichtů, co hodily chlupatý koule na kameru. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Charlie pokračuje ve svém životním poslání, a to zničit všechny Critters, na které narazí. V jednom domě narazí na další dvě vejce - ale když je chce zničit,, dostane zprávu od intergalaktické společnosti, že tento akt by znamenal vyhubení celého živočišného druhu critters, a je tedy nepřípustný. Tyto dvě vejce mají být uložena do dopravní schránky a odvezena ze země. Nešťastnou náhodou ve schránce zůstane uvězněn i Charlie ... [blik - o padesát let později] .. Schránku nalézá vesmírná loď, a odváží ji na opuštěnou vesmírnou stanici. Ale Critteři jsou šikulky, ze schránky se jim podaří utéct, a začíná (opět) boj na život a na smrt ... Rupert Harvey v mládí ujížděl na Vetřelcovi (Vetřelcích) a tak se rozhodl svůj oblíbený film sprznit tímto. Jak série critterů pokračovala, čím dál tím víc jsem fandil právě critterům, aby už konečně lidem nakopali zadky, a hlavně těm, kteří je neustále vrací na obrazovky. Doufám, že někoho (v dnešní *remake positive* době) nenapadne dělat další pokračování (a pokud ano, tak prosím aspoň bez debilního (pedofilního) Charlieho)... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Poctivé 90s béčko, ktorému sa podarene darí skrývať malý rozpočet za umnú hororovú atmosféru, až tak, že na critters neostane veľa miesta. Je to škoda, pretože efekty a masky sú podarené, critters poctivo rozpohybovaní a je to asi najmenej vtipné z celej série, rozumej najviac hororové. Aj gore by možno stálo za to, ak by ho bolo viac ako tá jedna scéna. Akoby ho producenti nepustili cez strižňu, čo je docela dobre možné. Ale inak nostalgická "podívaná", kričiaca 90s, VHSky, s ako vždy výborným Dourifom a začínajúcou Angelou Bassett. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)

Reklama

Reklama