Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouhé dva měsíce zbývaly Trevorovi Finchovi k vypršení jeho několikaletého trestu. Dva měsíce a byl by volný a svobodný. Jenže ty dva měsíce by ve vězení asi nepřežil. A tak se raději rozhodl využít příležitosti k útěku, který zinscenoval jeho kamarád. Už i proto, že zařídit pro ně oba novou identitu bude pro něj, vynikajícího padělatele dokladů, samozřejmě hračka - a pak už jim nic nebude stát v cestě za bohatstvím, léta spolehlivě ukrytým. Plán to byl vynikající. A určitě by spolehlivě klapnul. Kdyby se do něj ovšem nevloudila drobná chybička: že po jednom z těch chlápků, jejichž totožnost si přivlastnili, jde mafie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s hezkým záměrem vyprávět příběh klasickým, anachronickým způsobem starého Hollywoodu. Filmy, v nichž se plaše usmívala Audrey Hepburnová, vyšiloval Jack Lemmon a nápaditě loupil David Niven, MILUJU. Ale silně mi vadila postava Tima Allena. Ten totiž s nadutým výrazem opakovaně poučuje Christiana Slatera o tom, jaké se dřív točily filmy a proč byly lepší než ty současné. To mi připomíná patetické rozmluvy národního tragéda Luďka Munzara, jehož se můžete zeptat na cokoli (třeba kolik je hodin), načež zdvihne ruku v dramatickém gestu a pustí se do stereotypní tirády "Jó, to za nás, to byli herci: Štěpánek. Pivec. Šejbalová. Záhorský..." (následuje pětiminutový výčet legend. Tak přesně takhle otravný je Tim Allen. Pikantní je, že když jsem to popisoval jednomu kolegovi, trpělivě mě vyslechl a pak suše řekl: "Ty to ale děláš taky." :-) 50% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé převyprávění filmu - i když se z toho dalo vycucat mnohem víc, všechno bylo dobré - ale trošku více života by to chtělo vnést do filmu. I ty scény s nějakou akcí nebyly skoro vůbec akční. Připomíná mi to reklamu na ČT ( dobrej film, ale špatná, někdy až hodně suchá reklama, která nikoho nenavnadí, kdo film nezná ). Každopádně přijemnej film. Doporučuji ale v nějaké bandě - pro lepší atmosféru. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl trochu rozpačitý, ale když jsem se začal orientovat v netradičně vyprávěném ději a přistoupil na hru tvůrců, začal jsem se dobře bavit. Především Allenovy komentáře mě dostávaly (nejlepší je pak v závěru), ale i vypatlaní gaunerovo poskoci a Billy Connolly. U dabingu už jsem zvyklý na Vetchého u Slatera a na Postráneckého u Allena, změnu u Slatera jsem přežil, ale Soukup se opravdu k Allenovi nehodí. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Vacsina filmarov si to neuvedomuje ale vsetko zacina od dobre porozpravaneho zaujimaveho pribehu.. Vsetko ostatne ide oblbnut, dobry pribeh nie. Cletis Tout oblbuje rozn, zaujimavo, na tom je postaveny. Ale pribeh je zaujimavo rozpravany a ako dokaz lasky k filmu sluzia desiatky hlasok z inych filmov. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dobrý film pre fanúšikov dobrého filmu. Allenova postava trúsi jednu filmovú hlášku za druhou a ja len ľutujem, že som máloktorý z tých filmov, ktoré tam spomínal, videl. Takisto ľutujem, že som film videl v dabingu, lebo nepochybujem, že v origináli by to bol ešte lepší zážitok. Inak to bolo super, pekný príbeh, veľmi príjemne sa na to pozeralo a utieklo to rýchlo(žiadna nuda). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Ve své knize 'Nesnesitelná lehkost', ve které popisuje svůj boj s mentální anorexií, Portia de Rossi prozradila, že během natáčení tohoto filmu vážila pouhých 35 kilogramů. Několikrát bolestí zkolabovala a většinu natáčení protrpěla. (Patw)

Reklama

Reklama