Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterinář Herman Varnick nařídí svým podřízeným, aby mu opatřili další psy na jeho pokusy. Ti vyloupí obchod se zvířaty, ale záhy musí uprchnout před policií. Malé štěňátko bernardýna jim uteče a nepozorovaně se dostane do domku Newtonových. Děti se domnívají, že jejich otec George konečně vyslyšel jejich přání a štěně jim koupil. Ten to uvede na pravou míru, ale je ochoten nechat psa v domě do doby, než se o něj přihlásí jeho majitel. Pes dostane jméno Beethoven a roste jako z vody. Všem působí radost, jen George s ním má problémy. Když se mu pes nastěhuje do manželské postele, zdá se, že pohár hořkosti je naplněn. Veterinář Varnick, který potřebuje další psy, přesvědčí George, že bernardýn může být nebezpečný, což pes "dokázal", když překazil svému pánovi podpis smlouvy s nespolehlivými partnery. Chce se proto psa zbavit. Proti vůli rodiny jej odveze do Varnickovy ordinace na utracení. Děti i manželka otce přesvědčí, aby se pro psa vrátili... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

castor 

všechny recenze uživatele

Ludwig může být v klidu. Hrdina téhle rodinné podívané o třech dětech, jedné matce a jednom vyčerpaném otci je moudrý bernardýn. Dočkáme se batolivého štěňátka, potrhaného oblečení i rozkousaného nábytku, napravení otce, který kvůli práci zanedbává rodinu, i zlodějů, kteří kradou psy pro pokusy veterináře. Na poli rodinných filmů jedna z těch lepších podívaných. A jedna ze světlejších chvil neumětela Briana Levanta. To byly časy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych tenhle film zřejmě označil jako průměrný. Jenže já k němu mám už od dětství velice kladný vztah, v dětství jsem na něj docela často koukal a líbilo se mi to čím dál víc. S tímto filmem mě zkrátka pojí hodně silná nostalgie, už jsem ho viděl za svůj život mnohokrát a pořád se mi líbí a pořád si ho dokážu užít, v mých očích už je tohle zkrátka klasika, která mě provází od raných dětských let. Co na tom, že v tomto filmu se kupí jedno klišé za druhým, co na tom, že příběh není nijak originální, co na tom, že je to průměrná rodinná podívaná, která kromě roztomilého pejska nemá téměř co nabídnout? Pro mě je to jeden z klenotů mé filmotéky a kdykoliv se rád na tento film podívám, i když už ho znám z paměti. Ale pokaždé mě dokáže zasáhnout příběh malého štěněte bernardýna, kterému hrozilo, že skončí jako bezdomovec, ale on použil svůj bystrý mozek a dokázal si najít novou rodinu, která si ho oblíbila. A díky tomuto filmu se mi také vryl nesmazatelně do paměti Charles Grodin v roli otce, který se nechá hodně snadno ukecat. Tenhle herec je opravdu velký sympaťák a díky této komedii jsem si ho dokázal zapamatovat. Myslím, že už není třeba cokoliv více dodávat, tenhle film již považuji za klasiku a vzhledem k výše napsanému prostě nemohu hodnotit nestranně, a tak uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening [4:20] ,2. Discovering the Neighborhood [2:23] ,3. Ciao, Baby [0:40] ,4. Ted and the Bullies [2:36] ,5. Beethoven to the Rescue [2:10] ,6. A Stroll Through Town [1:41] ,7. Puppy Snatchers [3:01] ,8. The Dog Has To Go [2:03] ,9. Table Spin [0:49] ,10. Sparkie's Chase [1:53] ,11. George Gets Turned On [1:29] ,12. Family in Pursuit [1:38] ,13. The Break-In [1:51] ,14. Our Heroes [2:19] ,15. The Dogs Let Loose [1:25] ,16. A Sad Return [2:19] ,17. Ryce's Theme [1:30] ,18. Roll Over Beethoven - Paul Shaffer [4:42], ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála skutečně příjemných rodinných filmů, který skutečně může sledovat každý člen rodiny. Spousta hlášek a vtipných situací, které ale zničily nadcházející díly. Zvlášť bych pochválil tu úplně nejmenší herečku, která mě úplně roznesla tou replikou "Budu brečet celou noc..." Jinak to končí zřejmě nutným, nikoli však potěšujícím happy endem a vůbec to postupem času celkem ztrácí na síle. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasik mého dětství. Ačkoliv se mi některé takové filmy líbí i dnes (Maska, Sám doma,...), u Beethovena to už bohužel neplatí. Čas od času se na to sice podívám, ale už jen z nostalgie. A také kvůli Charlesovi Grodinovi, který je těžištěm celého filmu (v dětství to byl ten pes, dnes už ne). A ne moc často můžeme vidět Davida Duchovnyho v "záporné" roli :) V tomhle filmu mi připadal jako parchant a lezl mi na nervy už jako malému, ačkoliv už tehdy jsem měl Muldera rád. Ale hlavně je tento film mnohem lepší než další pokračování! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • V závěru, kdy Ted (Christopher Castile) řídí auto a vjede do laboratoře, tak při průjezdu posledními dveřmi shodí všechny připravené injekce. Ty však (kvůli příběhu) jsou znovu odraženy v následujícím záběru. (johnnymay)
  • Titulní roli si zahrál pes Christ, který se mimo jiné objevil také v seriálu Krok za krokem. (WolfR)
  • Výcvik psa Beethovena měla na starosti Eleanor Keaton, vdova po herci Busteru Keatonovi. Z velké části se na výcviku podílela také škola pro psí herce Accurate Animal Action, kterou vedou od roku 1978 na svém ranči v Los Angeles zakladatel Karl Lewis Miller se svou dcerou Teresou Ann Miller. (Mara12)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama