Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Magnum force mi prislo lehce vymekly ale Nasilnik je pecka kona se opet navrat stareho dobreho Harryho ktery se z nicim nemaze nedela si nic z nadrizenych a zakony prosazuje po svym a ted je plne odhodlan zlikvidovat gang toho psychopatickyho blondacka kterej sice se svymy lidmi hlasa neco o osvoboditelstvi a lidovem hnuti ale jde mu stejne jenom o prachy a zabijeni lidi asi nejtvrdsi dil z cele serie a taky muj nejoblibenejsi ma to svih akci a konec je stejne bezvychodnej a zoufalej jako atmosfera celyho filmu jo Harry ma holt smulu na svy partaky... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie s drsným Harrym, ktorý ledva schová delo pod svoje sako. Narozdiel od iných búchačiek, ale smelo prestrelí čelné sklo bez toho, aby sa guľka odrazila. Aspoň Harry to tak tvrdí a ja mu verím. Tentokrát plávame trochu v priemerných vodách a veľkú zásluhu na tom má aj nevýrazný záporák. Niektoré scény, najmä tie akčné sú už z dnešného pohľadu trošku smiešne, ale Eastwoodove hlášky nestarnú. "Možem niečo povedať, Mckey?..., smrdí ti z huby..." 60%. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Akčný film s jasným politickým posolstvom. Snaží sa v rámci hlavného kinematografického prúdu utlmiť všetko, s čím prišli 60. roky a ich predstavitelia. A tak riadnu nakladačku dostanú hipíci. Vo filme ich poňali ako zmes zloženú z militantných, ultraľavicových teroristov odetých do úborov kvetinových detí. Černosi sú buď povaľači, grázli v službách teroristov alebo členovia rasisticko - lúpežných bánd. Ušetrení nezostanú ani politizujúci kňazi, ktorí sú nabádaní aby nič okrem viery neriešili (aktivistickí kňazi sú často prirodzené autority, ktoré dokážu vyjednávať s mafiou i s korporátnou mocou). Paľbou kritiky prejdú feministické výhonky blokujúce akcieschopnosť polície či mäkkosť policajných postupov. A Harry Callahan sa opätovne zbavuje horkokrvných mladých zločincov. Radikálne, bez trápnych súdno - vyšetrovateľských otáľačiek. Všetky tieto postoje majú blízko k pravicovej anarchii, ktorej je vlastná osobne vykonávaná sebaobrana, minimálna (alebo žiadna byrokracia) a samostatná práca na vlastné triko. Konkrétne kroky sa ťažko spochybňujú v takto šikovne tézovito vystavanom manipulačnom mechanizme. Pretože osobne sa s niektorými je možné stotožniť, no v skutočnosti nejde o oslobodenie človeka, ale len a len o podporu politiky konzervatívnej pravice - čiže konkrétneho politického prúdu, politickej strany. A to je smutné. Hodnotenie filmu je v tomto zmysle je len výrazom ocenenia dobrej agitačnej práce ideového protivníka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $46,236,000Tržby Celosvetovo $46,496,000║ Drsný Harry dostáva po politických zmenách a zviditeľnení starostu pred občanmi ako služobného partnera kolegynku a to hneď poznačí aj priebeh filmu a v dobrom. Zmena veru nezaškodila a len obohatila dej jednak o dobré hlášky a taktiež tam je lepšie cítiť vypätosť a drámu. Po akčnej stránke sa to drží v slušných neprehnaných medziach, takže ďalší z radu podarených kúsok s Clintom Eastwoodom. /75%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor má právo vědět, za co byl chválen." Než se však mistr světa ve ztrácení parťáků prostřílí k písemné pochvale od starosty, tak ukáže světu, jak se léčí simulantův infarkt, proč není vhodné stát při výstřelu za tarasnicí nebo jak se zatýká v kostele. Mě to tedy bavilo, ale pokud bude Harry někdy potřebovat pomoci s nějakými teroristy, tak mu nepomůžu, protože se ještě necítím na státní pohřeb. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama