Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani napotřetí nechce dělat Harry Callahan na vrahy a násilníky bububu. Cynický samotář, který Eastwooda posunul mezi absolutní hereckou špičku a velkoměsto plné násilníků se může znovu třepat strachy. Úvodní loupežné přepadení přesně vystihuje jeho metody. Ve výsledku je leccos úsměvné, leccos hodně přitažené za vlasy a leccos scénáristicky nedomyšlené. Vztah s novou kolegyní příliš netáhne, nad chováním některých postav raději nepřemýšlet. Osobně mi z téhle série nejvíc sedl první Harry a Magnum Force, zbytek jsou průměrné kriminálky s hrdinou, který nepotřebuje plnit obálky magazínů. Callahan nicméně k téhle filmové době jednoznačně patří!! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Oproti výborným prvním dvěma dílům byl pro mě Enforcer studenou sprchou. Tohle se nepovedlo. Harry je sice pořád frajer a hází solidní hlášky, ale zároveň je taky tou jedinou věcí, která drží tenhle film nad vodou. Scénář je mizerný, hudba nepovedená (však ji v tomhle dílu dělal někdo jiný), kromě Eastwooda tu všichni předvádí výkony jak z toho nejblbějšího béčka a režijně to také není moc zvládnuté. Povedené momenty se tu najdou ("Dám jim auto", finále), ale na to, že je film oproti Magnum Force o celou půl hodinu kratší, jsem se místy strašně nudil. O napětí předešlých dílů si tenhle film může nechat zdát. První dva díly s radostí zařadím do své filmotéky, tento s radostí vynechám...Docela slabé tři hvězdičky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začiatkom sedemdesiatych rokov minulého storočia sa najväčší filmový westernový pištoľník Clint Eastwood prirodzene pretransformoval do pozície policajného inšpektora Harryho Callahana. V roku 1971 sa zhostil úlohy nekompromisného policajta z oddelenia vrážd vo filme "Dirty Harry". O dva roky neskôr bolo vyprodukované voľné pokračovanie s názvom "Magnum Force". A v roku 1976 sa svojrázny tvrďák Harry Callahan zvaný Drsný Harry objavil v treťom pokračovaní. Do kín bol uvedený film "Násilník". Harry sa musí postaviť na odpor dobre vycvičenej a zorganizovanej teroristickej skupine, ktorá ohrozuje obyvateľov San Francisca. Clintovi Eastwoodovi rola Harryho Callahana sadla ako ušitá na mieru. Stala sa jednou z nezabudnuteľných, kultových pištoľníckych úloh tohto jedinečného, charizmatického herca. Aj v tomto treťom diely opäť exceloval. **** ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí Dirty Harry má opět solidního (psychopatického a bezcitného) záporáka, ale celkově ne moc zajímavý a výrazný příběh. Mnohem víc než Harryho “lov” a akční scény upoutá Callahanovo “zaškolování” velmi umanuté, ale zcela nezkušené nové parťačky. Za zmínku stojí i pár výborných drsných hlášek (“čípek”) a zdařile vyhrocené finále. A samozřejmě (opět) dokonalý Clint, který je boží snad v každém záběru. ;-) 70 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drsný Harry má zase pádný důvod tasit magnum, bazuku, nebo libovolný nástroj k likvidaci asociální pakáže, když mu zločinný gang teroristů pošle dalšího kolegu pípat na ARO. Samozřejmě při té příležitosti musí přímočarý detektiv bojovat i s křivými politiky, nadřízenými blbečky a jako maskota dostane novou parťačku. Tohle je ovšem film o machos pro machos, tak je žena s plackou sice čestná, ale zároveň přiměřeně neschopná, aby divák společně s Harrym nasadil shovívavý úsměv "mazej zpátky k plotně, slepičko". Průměrná callahanovka disponuje tradičními honičkami, kdy černý padouch běží s lehkostí atleta, Clint za ním trapně cupitá, stěží popadajíc dech, do toho kvílí protivná "hudba", celé to trvá veledlouhé minuty a nikdo není na pochybách o výsledku - vždyť Drsný Harry je bratranec Chucka Norrise, dohonil by i Usaina Bolta. Málokdy jsem chápala, proč se postavy chovají, jak se chovají, ale to sral pes, u staré akční oddychovky diváci nečekají přísnou logiku, chtějí se jen bavit a to "Vykonavatel" lehce nadprůměrně zvládá. 59% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno