Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie o inšpektorovi Callahanovi je najslabšie z tých troch, ale aj tak stále ma dosť slušnú úroveň. C.Eastwood aj po tretíkrát je veľmi presvedčivý, nič nestratil zo svojej charizmy, tá sa dala krájať, taká bola hustá. Bolo tu aj veľa hlášok a Clint aj v tomto ohľade bodoval a v niekoľkých scenách som sa poriadne nasmial. A keď Callahan dostal partačku, už len to bolo úsmevné. Hudba bola strašná, tie tóny mi pripadali ako z Marsu, nech sa nikto nehnevá. Len tej akcie tu mohlo byť aj oveľa viacej, ale aj tak spokojnosť. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Třetí část série o nekompromisním policajtovi Callahanovi se sice od prvních dvou dílů série neliší v kvalitě propastným způsobem, přesto slízne "za odměnu" jedinou hvězdičku, protože i jen relativně mírný pokles kvality scénáře zřetelně obnažuje problematickou konstrukci celé série. Vedle drsné detektivky je to i snaha o kritiku změkčilé liberální administrativy, byrokracie a rozbujelé ochrany lidských práv, která se později vyvinula v tzv. politiku korektnosti. Racionální (byť mě neoslovující) základ pro podobné názory by tu byl, jenže je to celé podané tak prvoplánově, polopatisticky a až naivně, že je to téměř nestravitelné. Scénář obsahuje celou řadu logických děr a nedostatků, viz jediný dědoušek v uniformě, který hlídá skladiště plné nebezpečných zbraní a jehož existence uprostřed města vlastně nemá žádnou logiku, logiku ostatně nemá ani chování zločinců nebo policistů, kteří se chovají jako banda idiotů, a jedině proto, že tak činí obě strany, děj jakž takž funguje. A právě proto, že se většina postav chová jako parta ťulpasů, postrádají taky nezbytné charisma, takže film už stojí jedině na tradičně machistickém Eastwoodovi. Ten ale nemá tolik hlášek, které jsou kořením série, a jeho výkon je spíš rutinní. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Harry je stále drný ako šmirgľový papier, ale bohužial ubudlo z temnej atmosféry i bodycountu a pridalo sa akcie a politiky, čo nesadlo úplne dokonale. Zato female sidekick bol výborný nápad, pár scén bolo vyslovene fantastických ("gumová panna" a celá sekvencia z "masážneho salónu" Tiffany's) a politická nekorektnosť (zastrelená "mníška", Harryho .44 Magnum v ksichte kňaza v spovednici) sa takisto cení. 7-8 / 10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí Dirty Harry má opět solidního (psychopatického a bezcitného) záporáka, ale celkově ne moc zajímavý a výrazný příběh. Mnohem víc než Harryho “lov” a akční scény upoutá Callahanovo “zaškolování” velmi umanuté, ale zcela nezkušené nové parťačky. Za zmínku stojí i pár výborných drsných hlášek (“čípek”) a zdařile vyhrocené finále. A samozřejmě (opět) dokonalý Clint, který je boží snad v každém záběru. ;-) 70 % ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování série Drsný Harry se mi líbilo určitě víc než dvojka (Magnum Force) a možná jen o trochu méně než první Drsný Harry.Násilník měl dobrou zápletku a film plynul tak nějak rychle,přišlo už klasický seznamování s novým partnerem a nakonec poměrně dlouhá zdařilá finální scéna.To,že byl film o 10-20 minut kratší než ostatní ze série vůbec nevadí,naopak zbyl prostor pouze pro příběh. 80% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama