Reklama

Reklama

Kůň

  • Slovensko Kôň
Trailer

Obsahy(1)

Zakřiknutý učitel Dušička nemá právě nejlepší životní období. Prožívá krizi s přítelkyní, která ho chce vlastnit. Má problémy ve škole, kde ho nutí změnit způsob jeho výuky. Trápí se se sousedy, kteří mu vnucují měšťácké principy. A k tomu všemu najde na Vánoce u sebe doma živého koně. Situace je o to absurdnější, že bydlí v bytě ve druhém patře činžáku. Dušička netuší, jak se k němu bělouš dostal, čí by mohl být a už vůbec si neví rady s tím, jak se ho zbavit. Jenže přítomnost cirkusového šimla se stává nejen zdrojem bizarně komických situací, ale i katalyzátorem jeho vztahů. Dušička poznává skutečnou tvář lidí, kteří ho obklopují. Protože ve vyhrocené situaci všichni ztrácí své masky. Začíná chápat, že okolí ho nutí ke kompromisům, které se mu příčí. Uvědomuje si, že se nechává manipulovat okolím a postupně schází z cesty, kterou si v mládí vybral. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek predpojatosti voči obsadeniu musím silne pochváliť. Dokonca pri lepšom závere by som neváhal dať film do lepších čísel, škoda však, že tam akosi došli nápady resp. neprišla žiadna idea, ktorá by film efektne zakončila. Scenárista Marek Leščák prináša zaujímavé nápady do filmov ale pravidelne a myslím, že to dielo je hlavne jeho práca a jeho zásluha. V každom prípade pre mňa zaujímavý a pozoruhodný počin. ()

vladosvk86 

všechny recenze uživatele

Ano! zaujimavy slovensky scenar , konecne nieco nove kreativne od slovenskej tvorby.Prijemne sa nato pozeralo,netlacilo sa velmi na pilu. Zo vsetkeho troska- ci uz od absurdnutosti az po romantiku. A hlavnej hereckej postave davam palec hore-budem si ho viac vsimat. Za mna tato premiera na RTVS cez Stedry vecer vyborny tah! ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Absurdná situácia a pohľad do zmýšľania dnešnej spoločnosti, ktorá hneď odsudzuje a súdi. A vidí skôr to zlé, než aby hľadala to dobré, pričom vo filme je to krásne odľahčené a vlastne príjemné..........................................................................."Všetci zháňajú kapra a ty máš koňa." ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Filmů o koních existuje nepřeberné množství, tento je však poněkud netradiční. Není totiž zrovna obvyklé ustájit si koně v činžovním bytě. Okolo ústřední zápletky se pak odehrává řada více či méně humorných situací. Příběhu nechybí dramatické okamžiky ani trocha romantiky. Tvůrcům se podařilo natočit poetický vánoční snímek z prostředí, ve kterém byste to nečekali. Velkou zásluhu na výsledném dojmu má skvělá kamera Martina Štrby. Ten poslední stínohravý záběr (z říše snů) ve mně zůstane opravdu dlouho. (75%) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet na Bakalárov natiahnutý na celovečerný film. Kôň pôsobí značne televízne, čo je ale výčitka iba smerom k faktu, že ide o kinofilm. Kôň ako symbol vyrovnávania sa s krízou stredného veku, čo znamená predovšetkým prispôsobovanie sa okoliu len preto, aby sme mali život o niečo pohodlnejší, ale nakoniec len preto, aby boli spokojnú ostatní, funguje najmä preto, že v našich vodách ide skutočne o originálny nápad. Na druhú stranu všetci vieme, že Šulík má na konte silnejšie a jednoducho povedané väčšie filmy, tak Koňa beriem zo strany tvorcu ako taký malý osobný úlet. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama