foto

Marek Leščák

  • nar. 17.8.1971 (46 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marek Leščák (*1971, Bratislava) absolvoval dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení, kde v súčasnosti pôsobí ako pedagóg. Ako scenárista pracoval na filmoch oceňovaných doma aj v zahraničí, napríklad: Záhrada (réžia: Martin Šulík, 1995), Orbis Pictus (réžia: Martin Šulík,1997), Slnečný štát (réžia: Martin Šulík, 2005), My zdes (réžia: Jaro Vojtek, 2005), Slepé lásky (réžia: Juraj Lehotský, 2008), Hranica (réžia: Jaro Vojtek, 2009), Ilja (réžia: Ivan Ostrochovský, 2010), Cigán (réžia: Martin Šulík, 2011), Až do mesta Aš (réžia: Iveta Grófová, 2012), Ďakujem, dobre (réžia: Mátyás Prikler, 2013), Zázrak (réžia: Juraj Lehotský, 2013), na filmovom projekte Slovensko 2.0 (krátky film Pohreb prezidenta, réžia: Martin Šulík, 2014), Deti (réžia: Jaro Vojtek, 2014) a Koza (réžia Ivan Ostrochovský 2015)

Presskit k filmu Tak ďaleko, tak blízko

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Tlumočník
2017 Nina
Pátá loď
2015 Koza
2014 Děti
Slovensko 2.0
2013 Ďakujem, dobře
Zázrak
2012 Až do města Aš
2011 Cigán
2009 Děkuji, dobře (studentský film)
2005 Sluneční stát
1999 Praha očima...
1997 Orbis Pictus
1995 Zahrada

Dokumentární

2015 Sezóna za vodou (TV seriál)
2014 Tak daleko, tak blízko
2009 Hranice
Ilja
2008 Malá domov
Slepé lásky
2006 Cesta za snom (TV film)
2005 My zděs
2000 Vtedy na východe

TV pořady

1999 Nechcené deti (TV pořad)

Herecká filmografie

TV pořady

2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace