Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářku Magdalenu Sodomkovou kontaktuje z vězení Tomáš Toman. Byl odsouzen k dvanácti a půl letům za zločin, o kterém tvrdí, že nespáchal. Může za to prý posudek soudního znalce přezdívaného Matematik zločinu. Sodomková se pouští do pátrání a odhaluje, že na tomto případu toho nesedí mnohem víc, než se zprvu zdálo. (Voyo)

Recenze (20)

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč si někdo myslí, že utahaný scénář zakryje akčností kamery s vypnutým stabilizátorem a to v podstatě celý snímek? Jako že čím víc pruhů, tím víc adidas? Odsouzení nevinného člověka je samozřejmě velký průser a napsat a zfilmovat o tom příběh je jistě chvályhodné, ale díky zpracování to moc koukatelné není. Herecky nejlepší Vondráček. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto případě šlo z mé strany o dva nestabilní kousky. Nestabilní proto, jelikož jsem pociťoval silnou nejistotu, jak se mám k první epizodě postavit. Chvílemi jsem měl pocit, že to není tak špatné a snad bych mohl přihodit i třetí pěticípou, chvílemi to v soukolí zaskřípalo tak, že se mi i ty dvě zdály být příliš štědré; no, málem se ze mě stal schizofrenik. Pilotní díly seriálů hodnotím zpravidla třemi hvězdičkami, ale tentokrát jsem musel jít o stupínek níž, protože mi start přišel tak trochu mdlý. Vážně běhají investigativní novináři mezi lidmi se složkami nadepsanými tak, že si lze téma reportáže přečíst i z padesáti metrů? / Poučení: Rvi se jen na otevřených prostranstvích. ()

Reklama

JJ23 

všechny recenze uživatele

Ako stále 1. diel s informatívnym charakterom (pilot), predstavenie postáv a deja, ktorý vychádza zo skutočného príbehu, a to viem vždy oceniť. Mimo vyzváňacieho tónu z roku 1999 pri SMSkách mi na úvodnom diele nevadilo nič. Pekné spracovanie prítomnosť a minulosť oddelená použitím filtru "lower quality" (starý záznam). Herecké výkony sa pomaly stupňujú, "Toman a jeho rodina" s krásnym stvárnením beznádeje v tvári, síce málo vstupov s "matematikom zločinu", ale to určite príde. Popravde už dlho som sa netešil na  ďalší diel seriálu na Voyo ako teraz! (Ešte, že celý dojem nekazia nepríjemné reklamy). Určite to pozriem celé! ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Legitimní dno české seriálové tvorby korunované neumětelstvím snad úplně všech zúčastněných (paní Bydžovská jako jediná výjimka promine – že si musí vydělávat, chápu). Nevím, co bych měla vypíchnout víc. Neherečku Bokovou, kameru v rukou epileptika, schematismus překotně odrecitovaných dialogů nebo režii jak ze školního videa… Asi Voyo špatně platí, tak se to snažili mít všichni hlavně rychle z krku. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nepravidelný menstruační cyklus žurnalistky Sodomkové měl za následek, že se po kvalitních dámských tamponech musela poohlédnout až v daleké Indonésii. A tam narazila na Tomáše Tomana, usvědčeného vraha, jehož špatně posouzený případ ji vrátil do hormonální pohody. Směšná produkce Novy opět připravila další dílo zkázy. Tentokrát ovšem mistrovských rozměrů. V první řadě po genitáliích práskne herecké obsazení. Jan Nedbal, který všechny svoje dosavadní role hraje úplně stejně, má působit sympaticky a divák by s ním měl soucítit. A namísto toho nasadí protivně útrpný výraz, kdy to vypadá, že má v zadnici zaraženého ježka. Naprosto se s rolí nepotkala Lucie Štěpánková v roli investigativní novinářky, která neustálé běhá po různých institucích, shromažďuje potřebné informace a její ztvárnění role nebaví. Mezi nekvalitními herci pak kralují Zuzana Bydžovská jako matka odsouzeného mladíka a Jiří Bartoška jako záporný soudní znalec. Jejich výkony také v podstatě v ničem nevynikají, jenže alespoň se o něco pokusili. Strašlivě nezajímavá je režie. Peter Bebjak se topí v nezajímavých záběrech, vypadá to jak ze školního cvičení, autentické prostředí má jakýsi laciný háv, kamera je otřesná a celé to postrádá funkčnost ve smyslu něčeho napínavého a věrohodného. První epizoda je naprosto uhozená. Nejvíce mě pobavilo neustálé mediální vychvalování celé série. Johan Mádr a Ondřej Havel, moderátoři Žrádla s Novou, dokonce při líčení dějství vykazovali fleky v oblasti rozkroku. Debilita Novy a některých jejich výtvorů je nezměrná. 0/10 ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama