Reklama

Reklama

Jak je důležité míti Filipa

  • Velká Británie The Importance of Being Earnest (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva mladí gentlemani, žijící v Anglii roku 1890, si pohrávají s pravdou, jen aby do svého poklidného venkovského života vnesli trochu vzrušení. Worthing (Colin Firth) si vymyslel bratra Filipa, kterého používá jako výmluvu, aby mohl navštěvovat okouzlující Gwendolen (Frances O´Connor). Moncrieff (Rupert Everett) si začne říkat Filip poté, co navštíví Worthingovu mladou a krásnou chráněnku Cecily (Reese Witherspoon) na venkovském sídle. Všechno se začne hatit, když se oba společně ocitnou pod jednou střechou. A to je ten správný čas odhalit, jak je důležité míti Filipa! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou tohohle filmu je nesporně původní a geniální Wildova hra, ovšem samotná adaptace už tak podařená není. Formálně (režie, herci) jí není co vytknout, ale mně osobně se zdála příliš....anglická, příliš chladná. Česká televizní adaptace s Abrhámem a Hanzlíkem, ač mnohonásobně lacinější a méně okázalá, je mnohem vřelejší, zábavnější a taky vtipnější. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální. Skvostné. Britské. Britsky krásné. Geniální předloha, prvotřídní famózní obsazení, - Firth a Everett si to fakt neskutečně užívají, ale famózní jsou samozřejmě naprosto všichni - sympatická stopáž, navíc je to dobové, tudíž klasické. Brilantní film a definice komedie. Krása. Nejlepší Wilde. 100%. Filip se neomrzí ani při dalších reprízách. Závěrečné titulky rozhodně nevypínejte, jinak o dost přijdete. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Veškeré klady a zápory končí a začínají tam, kde klady a zápory předlohy. Příběh samotný je jako filmové zpracování zcela o ničem a není mi jasné, proč toto zpracování vůbec vzniklo, protože přerod z divadelních prken na filmové plátno není nijak využit. Vykonstruovaný konec, který v divadle působí skvěle, vtipně a uvěřitelněji díky reakcím publika a herců, ve filmu nefunguje a z děje je patrné, že se mnohem víc hodí na prkna. Herci jsou dobří, ale to mi nestačí. Z diváckého hlediska Filip nepřináší nic. Přestože nejde o špatný kousek, nejsou jeho kvality zásluhou nikoho ze štábu (krom herců), ale Oscara Wildea. Z toho jasně vyplývá, že je zbytečný a pokud jen trochu znáte předlohu, nic vám nedá. A nejspíš ani pokud ji neznáte. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Skvelé, skvelé, skvelé! Po tomto filme budete mať dobrú náladu celý deň. Krásne, veľmi zábavné, hravé! A tí herci! A tá hudba! Po skončení som sa ešte 5 minút smiala :) Hl. ich výroky si treba zapisovať. Výborné od začiatku do konca. Nie je tam pasáž, kedy sa nič nedeje, kedy nemáte úsmev na tvári. :) ___ /tento film som si neskor pustila i ked ma silene bolel zubcek a nemohla som nic robit. T IoBE ma dokonale rozptylilo a rozveselilo. Lepsie ako ine lieky./ ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Trapná předvídatelná nuda. Nevim zda je to samotným filmem a nebo tim že jsem na to čuměl ve škole na dvouhodinovce s vypíčenou třídní učitelkou která to co pět minut pauzovala aby nás upozornila na špatně utáhnutej motýlek, mouchu poletující v záběru v 50. minutě nebo na to že herci mrkaj což má skrytý smysl. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kde Rupert Everett plácne Colina Firtha po zadku a dá mu pusu na tvář, byla improvizovaná. Režisérovi Ovilerovi Parkerovi se zdála zaražená reakce Firtha tak vtipná, že se rozhodl scénu ve filmu ponechat. (HappySmile)
  • Když se Reese Witherspoon učila anglický akcent pro tento film, její manžel Ryan Phillippe se zrovna učil skotský přízvuk pro svou roli ve filmu Gosford Park (2001). Kdo z nich se to naučil nejrychleji? Jejich dcera Ava. (HappySmile)
  • Přestože byla postava zahradníka Moltona nakonec z filmu vystřižena, můžete jej vidět v pozadí v mnoha scénách. (HappySmile)

Reklama

Reklama