Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný námět, který by se dal v klidu (ovšem po úpravách) zpracovat i jako celovečerní dobrodružný trhák pro dospělé, je v téhle dětské animované verzi trochu nedotažený. Animace je velmi působivá jen při záběrech větších celků, detaily jsou (opět) nakresleny snad až příliš "dětsky", ačkoliv bych neřekl, že je film určen právě těm nejmenším. Celkové vyznění snímku je ale poměrně kladné, i když se tvůrci zase nevyhnuli některým dětsky infantilním hláškám, nebo občasnému přihlouplému chování postav. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji správný dobrodružný film. Starý deník, tajemná výprava do neznáma, spousta rozličných, zajímavých, zábavných postav (Vinny vede) s různými motivacemi, které hrají nejlépe na obě strany, hledání a odkrývání tajemství, starodávné kultury, akce... A moc pěkná animace. Jedná z mála klasických Disneyovek, které se mi fakt líbily. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další můj film z dětství, který silně upadl v zapomnění. Film ve výsledku však ničím extrémně zajímavý, vtipný nebo originální. Hlavní postava sama o sobě není nějak extrémně sympatická a animace působí zvláštním způsobem vyblitě. Nejde o to, že by to bylo extrémně špatné, ale je to nevýrazné a smutně řečeno až nicotné. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

V krátké době už druhý ne zcela tradiční počin od studia Walta Disneyho, který jsem měla příležitost vidět (tím prvním byl osvěžující animák "Není král jako král" z roku 2000). Představuje pravověrnou dobrodružnou výpravu, která se snad zhlédla v anime ... a která se nebojí hlubokého ponoru - ve všech významech toho slovního spojení. Přitom se ukáže, že až nejapná grotesknost některých postaviček má svůj význam a své opodstatnění ... a vlastně ve výsledku vůbec není nejapná. Vizuální stránka je neobyčejně působivá - doslova úchvatná ... a dává originálnímu pojetí osudu bájné Atlantidy pečeť jedinečnosti. Vyprávění si po celou stopáž uchovává svůj osobitý styl - neuhne ani o krůček, je věrné samo sobě ... a kašle na komerci. Není ani tak primárně určené pro děti .. řekla bych, že si podmaní všechny, kteří ještě nezapomněli snít. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Atlantída je Disneyovka, ktorá na svoju dobu vykročila vlastnou cestou oproti svojim slávnym predchodcom práve zo spomínaného štúdia. Najväčší rozdiel je v samotnom spracovaní, ktoré sa nehrá na muzikálovú rozprávku ale na plnohodnotnú, dobrodružnú adventúru, ktorá má jeden z naj chytľavejších príbehov o ktorých už hovoril sám Platón o mocnej Atlantíde. Chybou filmu ale zostáva jeho nepresné zaradenie, teda pre detského diváka predstavuje dej príliš dospelých motívov, ako je odvaha láska či smrť v pravej podobe a pre dospelého diváka sa naopak javí dosť naivné správanie niektorých hlavných postáv a ich konečný motív. Pekné vizuály a samozrejme Happy Ending sú len slabou náplasťou na presne vylajkovaný príbeh, ktorý nikam neodbočí a javí sa teda dosť predvídateľný. 44% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Kida je (co se věku týče) nejstarší disneyovskou princeznou, je jí 8 000 let. (fiLLthe3DD)
  • Jim Varney, originální dabér Kuchty (v originále Cookie), zemřel ještě před dokončením filmu. Steven Barr, jeho náhrada, tedy musel část jeho dialogů dodabovat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama