Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ráda bych, ale nedokážu to přesně popsat, čím mě tenhle film tak dostal. Ale má v sobě cosi nevyhnutelného a krásného. Scénář je velice originální a pohrává si s typicky člověčími otázkami co když ?, coby kdyby ? Poměr smíchu, romantiky, dobrodružství, iracionality a kouzelnosti je smíchán tak bravurně, že snímek působí jako živá součást podstaty vesmíru. Vím, že jsou to trošku nadsazená a možná pro někoho ulítlá slova, ale přesně takhle film působí, přesně takhle na vás jeho hrdinové mluví. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, téměř neznámý skvost žánru Road movie. Což je škoda, protože plno lidí přichází o tu úžasnou jízdu, kterou Dálnice 60 nabízí. A promyšlený, originální scénář to jen umocňuje. Přidejte k tomu herce, z nichž nejvíc vyniká šibalský Gary Oldman a svérázný Chris Cooper a dostanete film, kterému byste jen málo co vytýkali. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bez okľúk okolo horúcej kaše a na rovinu. Najlepšia road-movie, akú som mal zatiaľ možnosť vidieť. __ Takže, čím začať a čo presne pochváliť, aby neostala na ocot ani jedna, kladne hodnotiteľna drobnosť? Sám netuším. Žeby sympatické obsadenie na čele s (opäť) úžasným, Garym Oldmanon? Alebo nehorázne príjemne odsýpajúci dej, ktorý len hýri skvelými myšlienkami a nápaditými príbehmi? A či nenormálne relaxačný podtón celučičkej cesty? To všetko sú pozitíva, vďaka ktorým na necelé dve hodiny vypustíte svoju malú dušu z povrchu zemského a vaša myseľ bude prenesená priamo na Diaľnicu číslo 60. __ Nedokážem poprieť ohromenie, že sa takýto skvost ku mne dostal až teraz. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svérázné a originální dílko. Cesta po (ne)existující Interstate 60 uteče velmi rychlým a svižným tempem, které ani na okamžik nedává prostor pro jakékoliv slabší či snad nudné momenty. Film má spád, a na jeho konci Vás po pestré přehlídce různých bizarností a zvláštností čeká příjemná pointa. Skvělé herecké obsazení, jasně vede Gary Oldman se svou netypickou dýmkou a červeným motýlkem, sympaťák James Marsden, který se při čtení Marvelovských komiksů již vzhlédl ve své budoucí slavné postavě, ve vedlejší roli výborný Chris Cooper (kurňa, dejte mu konečně někdo pořádnou hlavní roli hodnou jeho formátu:) a fešná Amy Smart. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nerozhodného Neala Olivera tíží zásadní otázka co dál. Pokud chce znát odpověď a jestli bude mít i trochu štěstí, možná si ho vybere tajemný a také notně škodolibý(je totiž poloviční Ir) – O . W. Grant. Potom stačí pouze jediné; vyrazit po neexistující Interstate 60 :-) Pohodová road movie, kterou snadno přehlédnete. Nebýt tandemu Korbitch, které si tento nenápadný snímek také získal a favorita v mé top G. Oldmana, tak jsem ochuzená o neskutečně zábavnou jízdu za dobrodružstvím. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Magická koule, kterou používá Neal (James Marsden), je schopna udělit dvacet různých odpovědí. (Tygrys)
  • Na městském znaku města Morlaw je napsáno: „In law we trust,“ (česky: „V zákon věříme“). (Cardo)

Reklama

Reklama