Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Se scénářem si Bob Gale opravdu vyhrál. Jako ostatně se vším, co dělá. (Všechny ty perfektně skloubené časové paradoxy v BTTF jsou jeho.) Hraje si s divákem jak kočka s myší a vždy vás něčím překvapí. Vyústění snímku (poučení životní) je sice vcelku lehce odhadnutelné, zato bych vypíchnul scénu matka&droga. Ještě nikdy mi při smíchu ve filmu neběhal mráz tak mocně po zádech... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Wow. Opravdu excelentní podívaná s dokonale promyšleným dějem vhodným pro oddech, ale i zamyšlení. Během oněch 112 minut se stále něco děje, není tu prostor pro nudu, jedna skvělá scéna je vystřídána ještě povedenější a vše do sebe tak hezky pasuje, že ani ke štěstí nepotřebujete slavné herce ve vedlejších rolích, které tvůrci obsadili jako třešničku na dortu. Za dějové zvraty, hudbu, nápad, herce, ale i prostředí a samotné zpracování dávám s čistým svědomím 5*. P. S. Road movie je skvělý subžánr. :) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Napůl irský Leprechaun a napůl Cheyenne, ryšavý účes a opičí dýmka z hračkářství - to je americký vládce nejen prokletých přání G.Oldman. Úsměvná romantická satira o sebepoznání, upřímnosti k sobě i okolí a umění se správně rozhodnout s nepřesvědčivým Marsdenem na spletité cestě za láskou z billboardu. Možná jsem neměl tu správnou dálniční známku, možná jsem byl špatně naladěn, ale snad i díky zdejší přehnané glorifikaci nebyla má očekávání naplněna a tak musím bohužel konstatovat, i když mi za to možná brzy spadne na ulici plechový kýbl na hlavu, že cesta po Interstate 60 mi přišla jako docela zbytečně projetý benzín. Holt, píšu, co si myslím a myslím to, co píšu.. Mi Nü-Chai, ten šok z nějakého očekávání a jiného uzření - to myslíš to hrozivé tajemství pod poklopcem O.W.Granta? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Broken Heart For Sale 2. Blind Spot 3. Daily Life 4. Crescent Moon 5. Not Too Close Encounters 6. Diesel Only Theme 7. Relax (Club 69 Doomsday Mix) 8. I Get A Kick Out Of You 9. On The Sunny Side Of The Street 10. Eine Kliene Nachtmusik 11. Everything In The World ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svérázné a originální dílko. Cesta po (ne)existující Interstate 60 uteče velmi rychlým a svižným tempem, které ani na okamžik nedává prostor pro jakékoliv slabší či snad nudné momenty. Film má spád, a na jeho konci Vás po pestré přehlídce různých bizarností a zvláštností čeká příjemná pointa. Skvělé herecké obsazení, jasně vede Gary Oldman se svou netypickou dýmkou a červeným motýlkem, sympaťák James Marsden, který se při čtení Marvelovských komiksů již vzhlédl ve své budoucí slavné postavě, ve vedlejší roli výborný Chris Cooper (kurňa, dejte mu konečně někdo pořádnou hlavní roli hodnou jeho formátu:) a fešná Amy Smart. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Film, který běží v televizi z počátku filmu v restauraci, je Objížďka (1945). (sator)
  • Postava O. W. Granta (Gary Oldman) je inspirována mytologickými postavami různých kultur. Je z poloviny leprikón, což naznačují jeho červené vlasy, tvar jeho dýmky odkazuje na východní opičí mytologie a její kouř na kouzelné Džiny. (Gary)
  • V drogovém klubu ve městě Banton zní píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (sator)

Reklama

Reklama