Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vtipná komédia o ambicióznom mladíkovi, ktorý musí zohrať komplikovanú dvojúlohu, aby naplnil svoje ambície. To so sebou prináša množstvo komických situácií a keď sa do toho zamieša milostný štvoruholník, v ktorom 2 konce zohráva jeho strýko a teta, tak je o zábavu postarané. Výborný príbeh plný gagov v klasickom štýle. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, přesto však vcelku povedená komedie s mírně praštěnou zápletkou a známým Michaelem J. Foxem, hvězdou 80'. Rozkošně jednoduchý děj si zakládá zejména na jisté nevyrovnanosti a spoustě více či méně zajímavých konfrontačních žertíků. Hlavní je samozřejmě hrdina a jeho 'dvě tváře' z nichž jistému okolí nastavuje pouze jednu z nich, druhá je totiž krutě neoficiální. Snímek se veze ve vysokém tempu a příliš nevázne, v několika momentech je dokonce velmi zábavný. Milostný trojúhelník a zejména závěrečné bloudění za rytmu slavné písně "Oh Yeah" je krásnou třešní na tomto sladkém dortu. Samotný závěr je očekávatelný, přesto však v konečném důsledku celý útvar nijak nepoškozuje. Zábava na jeden večer s minimem nezapomenutelných scén. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Není na světě moc jiných herců, kteří jsou mi sympatičtí, jako Michael J. Fox (Michal Dlouhý k němu pasuje, jako Filipovský k Funésovi či Vlastimil Bedrna k Homeru Simpsonovi). Tohle je pohodová komedie ze zlatých 80. let, kdy ještě Hollywood uměl točit filmy na oddych a kdy ještě Amerika byla v pořádku. Navíc z mého oblíbeného New Yorku. P.S. Holky z osmdesátek byly nejlepší kosti. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddechovka dělající si legraci z kariéry kravaťáků v korporacích zabývajících se přesuny peněz z jedné virtuální hromádky na jinou. Potěšilo závěrečné velmi neotřelé rozuzlení milostného čtyřúhelníků, kde se nekonalo žádné "jak jsi mi mohl tak lhát", nýbrž to vyústilo v neskutečnou taškařici, která opravdu stojí za to. Když připočtu pohodový osmdesátkový soundtrack, mohu s klidným svědomím dát 70 %. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie o kravaťácích a úspěchu v korporátním světě. Téma je dnes snad ještě více aktuální než v roce svého vzniku a snímek stále dokáže být zábavný. Přitom oproti komediím, které se točí dnes, neobsahuje ani zlomek nadávek nebo sprostých scén a ono to ke srandě bohatě stačí. Některé scénky a nápady autorů jsou vynikající a bavil jsem se více než dobře. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Kristy McNichol měla původně ztvárnit hlavní roli. Ale dva týdny před natáčením odstoupila, bála se, že film by na ni mohl být hodně težký kvůli její bipolární poruše. (SONY_)
  • V českém dabingu v čase 1:22:24 osloví Christy Wills (Helen Slater) postavu Michaela J. Foxe jako "Brantley", ačkoliv se jeho skutečné filmové jméno Brantley Foster dozví až v čase 1:32:00 hod. V původním znění je mj. vše v pořádku. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama