Reklama

Reklama

Letadlo plné mladých vojenských kadetů ztroskotá na odlehlém, pustém ostrově. Pětadvacet chlapců zvyklých na tvrdý dohled dospělých nově nabytou svobodu nejprve uvítá, ale poté se rozdělí na dva tábory. Jeden z nich uznává hodnoty civilizace, zatímco ten druhý přijme za své zákony divočiny, která je obklopuje, a pustí se do sadistických her, rituálů a trestů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to prostě v každém z nás. Zlo je člověku vlastní. Děti umí být hodně kruté. Stačí pouhý okamžik a celá civilizace může jít rovnou do kytek. V tomhle příběhu je plno symboliky, nad kterou se musí člověk chtě nechtě zamyslet. To mi usnadnilo pochopení všech událostí, co se odehrávaly na obrazovce. Původní film jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat, protože jsem mu vyhýbala jako čert kříži. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chce ještě někdo mušli ??" Když nemáš mušli, nikoho nezajímá, co říkáš.. A mnohdy ani když ji máš !! Kapitán Harry Hook naznačuje, jak těžká je cesta k demokracii, a zejména zkoumá to geneticky zakódované zlo v nás, podobně jako Will Golding s nobelovkou kolem krku ve své prvotině.. Výtečná adaptace, jakkoli silně aktualizuje, opravdu skvostného románu.. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se na opuštěným ostrově(nádherná panenská příroda).  kde ztroskotá skupinka dětí. Vzniklé situace a podmínky je rázem donutí aby se začali chovat co nejvíc jako dospělí. Vše se postupně začne zvrhávat a rozdělují se na dva tábory. Od dospělých( z lidské povahy) si berou snad jen to nejhorší a postupem času se začnou měnit v divochy. Přiznávám se, že jsem od filmu čekal asi něco víc nebo možná trochu jiný zpracování. Trošku svižnější a záživnější byla až poslední půlhodinka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Goldingova kniha na mě kdysi svým 'sociálně antropologickým realismem' docela zapůsobila (i když ne tolik jako Dědicové), ale film už příliš ne. Málokteré dítě totiž dokáže hrát přirozeně a uvěřitelně a z kluků v tomhle filmu nebyl uvěřitelný ani jeden, všichni více nebo méně přehrávali a svoje repliky odříkávali více nebo méně prkenně. Nejhorší ze všech byl v tomhle směru tlusťoch Piggy. Nechápu proč tvůrci z kluků udělali vojenské kadety (jak by se mezi ně třeba onen Piggy probůh vůbec dostal?), nechápu proč totálně překopali mýtus o "bestii", => prostě nechápu proč děj neponechali ve druhé světové. Naopak vyzdvihuju snahu o syrovost, třeba za naturalistické řezání prasečí hlavy by už dneska zoofilové filmaře ukamenovali a rodiče dětí by jistě taky protestovali. P.S.: Hodnotím teď jen film, ne knihu, s jejímž nelítostným resultátem o lidské přirozenosti se shoduju - v reálu by se vše dost možná takto doopravdy vyvíjelo a většina dětí by jistě chtěla být radši v Jackově zdivočelém gangu lovců, než v partě se sucharským mirkodušínovským Ralphem a obézním změkčilým fňuknou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO /// ,,JE TO JEN OSTROV“...... /// Parádní příběh, ve kterým se z chlapců stávaj muži a z lidí zrůdy. Příběh, kterej vzbudí emoce, páč vypovídá o nevyzpytatelnosti lidský povahy. A přestože filmy ,,vo něčem“ miluju, troufám si tvrdit, že kniha musí vyvolat maximální zážitek. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1954 napsal Sir William Golding číst nebudu. 2.) Miluju příběhy, kde fyzická síla vítězí nad tou duševní. 3.) Thx za titule ,,kikina“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Ralph (Balthazar Getty) použil brýle krátkozrakého Piggyho k rozdělání ohně. Brýle na krátkozrakost ve skutečnosti sluneční paprsky nesoustřeďují. Tato chyba má své opodstatnění – William Golding ji v předloze udělal také. (Sinecod)
  • Tento film je předlohou pro TV-show Survivor vysílanou v USA od roku 2000. (x_silver)

Související novinky

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Reklama

Reklama