Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do obchodu Thomase Kreska, bezelstného a naivního holiče vejde Arnet muž z podsvětí netuší, že se od základů změní jeho život. Ten muž totiž ukradl vzácné čínské mince z místního muzea a poté, co nešťastnou náhodou upadne na holičovy nůžky, má Thomson jedinečnou příležitost, jak přijít k milionům. Při bláznivé honbě za mincemi, kde o hloupost rozhodně není nouze, se však Thomas nejednou ocitne v nebezpečí života, aby byl nakonec zachráněn půvabnou policistkou Meredith. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Černá bláznivá komedie, která je i přes plejádu hvězdných herců poněkud slabá. Dějová linka není špatná, ale zábavnost mi nějak nesedla. Ukradené mince snědl klučina a čeká se, až je vyloučí. A zatím se všude blbne. A divně se blbne. Na podobné téma jsou daleko lepší filmy. Ponechání tohoto snímku ladem se vůbec nic nezkazí. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Klipový mágové, světu známí jako skupina Traktor, se nadstandardně obsazenou černou krimi komedii s prvky crazy humoru vydávají po stopách raného Guye Ritchieho. Bohužel stará pravda praví o řetězech, že jsou tak silní jako je silný jejich nejslabší článek a nejslabším článkem Řetězu bláznů je absence výrazného momentu. Výrazný moment, bonus navíc, zkrátka něco co oddělí zrno od plev a chlapy od chlapců. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Zabavna dejovo prepletena komedia, najlepsie to v komentari vystihol Enspigl, akurat ze mne tie postavy az tak blizke neboli, ale bavia ma tieto tipy filmov. Vdaka ukradnutym hodnotnym minciam je dej zrazu tak chaoticky, ze sa zda, ze by to mohlo byt neprehladne, ale nie je to tak. Vsetko do seba zapada ako puzzle a prekvapive su az prilis caste nahody zucastnenych postav, ktore skoro vsetky maju s tymi mincami nieco spolocne a ktore sa nejakym zazrakom niekde stretnu. Potesilo ma aj hviezdne obsadenie a film som si pozrel hlavne vdaka mojmu oblubenemu hercovi Jeffovi Goldblumovi. Inac pre informaciu reziser s podivuhodnou prezyvkou Traktor je nick skupiny piatich mladych svedskych reziserov a dvoch producentov... 16.12.2010 _______ Steve Zahn - (Kresk) +++ Salma Hayek - (Policajtka Kolko) +++ Jeff Goldblum - (Avnet) +++ Elijah Wood - (Nájomný strelec Mikey) +++ David Cross - (Skaut Andy) +++ Tom Wilkinson - (Bollingsworth) +++ Orlando Jones - (Transvestita Miss Cocoa) +++ David Hyde Pierce - (Mr. Kerner) +++ Lara Flynn Boyle - (Karen) +++ Michael Rapaport - (Hitman) +++ Hudba: David A. Hughes a John Murphy +++ ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tři s tím, že jedna je za speciální přítomnost Craiga Fergusona. Docela milý, místy i docela vtipný film. Taková oddechovka, řekla bych. Moc nemusím Stevena Zahna, ale tak dobře, dalo se to. Jeff Goldblum byl samozřejmě nejlepší, a pak můj oblíbenec Tom Wilkinson. Příběh to má takový hloupoučký, a pěkné v něm jsou různé ty flashbacky a tak podobně. S Českým dabingem to bylo docela vtipné, a bavil mě tam Wood který mě ve většině filmech spíš irituje. Líbilo se mi jak to bylo plné otravných a podivných postaviček, které se stále motali v jednom kruhu, potkávali se, spojovali je podivuhodné "náhody" a nakonec všechno dopadlo dobře, i když trochu špatně. Dvě úmrtí za film, to nemůžeme nazývat naprostým happyendem. Hayeková jako krasavice mi až tak nevadila, na ní je příjemné že si umí sama ze sebe udělat legraci. Takže je to taková nadlehčená krimi komedie. Docela zvláštně obsazená. Navíc mě v českém znění dostal komentář před filmem: "Tento film není vhodný pro děti a mladistvé. Takže děti: vyčůrat, pomodlit, a spát!" ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je nerovnomerný, čo je pravdepodobne výsledkom relatívnej neskúsenosti režiséra (režisérov). Existuje niekoľko scén, ktoré sú jednoducho zbytočné, ale celkovo je film skutočne príjemný. Steve Zahn je vynikajúci hlavný hrdina, Elijah Wood žiari ako nájomný vrah, Jeff Goldblum predvádza solídny výkon a sexi Salma Hayek opäť ukazuje, že dokáže oveľa viac, ako len pekný vzhľad a tanec s hadmi. 6/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní název filmu zněl Shiny New Enemies. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (Terva)

Reklama

Reklama