Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do obchodu Thomase Kreska, bezelstného a naivního holiče vejde Arnet muž z podsvětí netuší, že se od základů změní jeho život. Ten muž totiž ukradl vzácné čínské mince z místního muzea a poté, co nešťastnou náhodou upadne na holičovy nůžky, má Thomson jedinečnou příležitost, jak přijít k milionům. Při bláznivé honbě za mincemi, kde o hloupost rozhodně není nouze, se však Thomas nejednou ocitne v nebezpečí života, aby byl nakonec zachráněn půvabnou policistkou Meredith. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

5150 

všechny recenze uživatele

Podobných černých krimi-komedií vzniklo ke konci 90. let celá řada (ČERNÝ ČTVRTEK, NEROVNÁ PARTIE, V ČÍNĚ JEDÍ PSY, PODFU(C)K, atd.) a ŘETĚZ BLÁZNŮ se mezi nimi rozhodně neztratí. Jeho největší předností je velmi dobrý scénář s celou řadou krásných postav (mj. Elijah Wood v roli nájemného zabijáka, Orlando Jones v roli transvestity, Salma Hayek v roli detektiva a dívky z Playboye, atd.) a vtipných momentů (nej. - odklízení těla Jeffa Goldbluma). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Traktor, jako režisér tohoto filmu odvedl stejně dobrou práci jakou odvádí na poli. Potěšila i celkem hvězdná herecká parta, která se v rozhovorech přiiznala, že práce s Traktorem byla velmi zajímavá a je to pro ně nová zkušenost. Každá postava ve filmu mě byla nesmírně blízká a zcela jsem chápal jejich chování, my magoři máme pro sebe totiž pochopení, kterého se nám nedostává od ostatních lidí. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Navzdory celkem slušnému obsazení lacině působící směska Podfucku a Pulp fiction. Nemá to žádnou pořádnou atmosféru, proplétání dějových linek působí poněkud samoúčelně. Steva Zahna jsem nějak výrazněji zaregistroval poprvé, z tohoto filmu bych usuzoval, že vrcholem jeho komediálních schopností je neustále se tvářit jako trouba. Asi nejzábavnější byla nakonec postava Elijaha Wooda... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Žijeme ve zvláštní době. Kůrovci napadají Hrad, věznice mají leden otevřených dveří, venku mrzne tak, že jsem našeho kocoura musel polít horkou vodou, aby ráno vstal z verandy, a Traktor nám režíruje filmy... Klika, že existují jistoty jako šelma Salma, o které se člověk v této pseudodobě může opřít a v klidu spočinout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve svém dosavadním životě jsem si ještě nenechal smrtonosně spadnout opáleného zabijáka na nůžky, takže netuším jaké to je, když se na dráhu zločinu vydám s přerostlým skautem, běhají kolem mne osamělí zabijáci či sestřička transvestita, vyšetřuje mne playboyová policistka a můj syn nedokáže svižně prohnat střevy cenné mince. Z výše uvedeného je patrně zřejmé, že se jedná o slušnou hovadinu, ale velmi solidně obsazenou a nakonec i docela zábavnou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film režírovala skupina švédských producentů a režisérů s názvem Traktor. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (Terva)

Reklama

Reklama