Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kauzy kolem premiéra Duba se začínají množit a to se nelíbí ministrovi Vichrovi. Má pocit, že Dubova pověst hází špatné světlo na pověst strany. Anička ho motivuje k tomu, aby zvážil Duba nahradit na pozici premiéra. K tomu se ale musí sejít s prezidentem a přesvědčit ho k výměně premiérů. Anička mezitím kamarádku Hanku protlačí jako nového zaměstnance. Netík začíná cítit Aniččiny postranní úmysly a Vichra před ní varuje. Hanka si začíná všímat změn v Aniččině chování a přemýšlí, jestli by vůbec dobrý nápad pracovat s kamarádkou. Blíží se setkání Vichra a prezidenta. Jde tu o hodně. (prima+)

(více)

Recenze (9)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Promyšlená cesta vzhůru pokračuje. Předseda vlády přitahuje jednu kauzu za druhou, ministr Vichr s tím má problém, protože to poškozuje zejména jejich společnou stranu. Nabízí se varianta nahradit jej na pozici premiéra, ostatně podpora by byla. Zároveň pokračuje jeho chlapské pobláznění. Máme tu i víc Pavly Gajdošíkové, která místy svou kamarádku nepoznává. Moc dobře se v ní ovšem vyzná ředitel Netík. Anička sice stoupá nahoru, ale tvůrci na pomyslný schůdek k úspěchu (že by chtěl divák uznale pokývnout) nevystoupají. Blábolivé minuty pokračují, nikdo není dostatečně tajemný, zajímavý či chytrý, kroky postav jsou jalové a ke kýženému výsledku se dopracují zatraceně snadno. A postelové scény? Ty jsou svou snahou o „světovost-dusnost-energičnost“ kouzelné. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle postava se hlavní hrdinky psychologicky posouvá. Již nezbylo nic z Aničky, divák před sebou vidí spíše Annu, cílevědomou, přepracovanou kariéristku, která umanutě a s razancí splašené lokomotivi umetá cestu svému šéfovi a tudíž potažmo i sobě. Přitom ani ona sama nejspíše neví, zda ji žene touha po moci, penězích a úspěchu, nebo i sobecká láska k ministrovi Vichrovi, nebo možná všechno dohromady. Každopádně svým poněkud krátkozrakým chováním, kdy za sebou nechává zklamané a ponížené lidi, si kope hlubokou jámu, do které dříve, nebo později spadne.  I když z v reálu, jak všichni víme, ta jáma zas tak extra hluboká nebyla. Po technické stránce není co vytknout a ani scénář a dialogy protentokrát nejsou tolik jalové. Za mne 75%. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na komickou postelovou scénu, která přinese každému jen úsměv na tváři, se jedná o průměrnější díl, který si drží své tempo, ale nic šokujícího se zde nestane. Pořád si užívám to pojmenování politiků: Vichr (Nečas) nebo Dub (Topolánek). To se autorům vskutku povedlo. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecky stale vyborne, ale nesvary ze 4 dilu se zde vratily s jeste vetsi silou. Prilis to klouze po povrchu (kupr dohoda s komunisty? O cem?), prilis dramatickych zkratek (vyklad ustavy? Trosku to pripomelo prezidentsky puc "hole na premiera"). Ja rozumim tomu, ze scenariste nechteli "ztracet cas" s predcasnymi volbami, ale takto si ulehcit praci, to jde proti verohodnosti celeho serialu. Designovany premier si intimni rozhovor s zenou pusti nahlas pri otevrenych dveri? A co ten emocni rozhovor Anny s novinarem, za tim byl jako taky nejaky umelecky zamer? Skutecne by si zena Anninych vlastnosti a inteligence vylivala srdce - v rozhovoru s bulvarnim novinarem, se kterym se casto vzajemne vydirali? Ale no tak.    Scenaristicky pokus o vrazdu nadejneho serialu. Snad se spiknuti nezdari. Dojem 6/10, hlavne pro ty skvele herce. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anička už je definitivně na vrcholu, a je to už teda vlastně spíš ona, kdo to celé řídí, a tady je to podané tak, že nebýt ní, tak se Nečas (Vichr) nikam nedostal. Je otázka, do jaké míry je to reálné, ale tady to z filmového hlediska funguje výborně. Opět dostaneme několik pomrknutí na reálné postavy (akorát teda ten prezident  byl v té době ještě jiný...). Pobaví cameo samotného Klímy. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama