foto

Veronika Janků

  • nar. 30.1.1971 (45 let)
    Olomouc, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochází z Olomouce. Podstatnou část svého dětství věnovala krasobruslení a poté se věnovala amatérskému divadlu. Její cesta k divadlu ale nebyla přímočará, na poprvé se nedostala ani na JAMU, ani na DAMU. Začala studovat na Pedagogické fakultě v Olomouci češtinu a hudební výchovu a odtud po revoluci přestoupila na nový obor literatura-divadlo-film na FF Palackého univerzity. Až poté se dostala na DAMU, na katedru alternativního herectví, odkud v průběhu studia přechází na činohru. Stala se jednou ze zakládajících členek CD 94 (Cesta kolem světa, Narozen 28. října, Mandragora, Tři mušketýři, V zajetí filmu). Společně se souborem Daniela Hrbka přešla v roce 2002 do Švandova divadla (Tartuffe, Znalci). Odtud odešla na mateřskou. V roce 2007 se vrátila na divadelní prkna v Divadle Rokoko (Peer Gynt). Od té doby si zahrála v deseti inscenacích, dnes ji můžeme vidět ve hrách Vše o mé matce, České Vánoce, Dobrodružství, Viktor K., Želary, Sebevrah).

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Den Svobody (E13)
2014 Tři bratři
2013 Hořící keř
2010 Cesty domů (TV seriál)
2006 Malé velké gatě (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Poušť (studentský film)
1981 Třikrát denně kapku rosy (TV film)

TV pořady

2009 Služby v našich službách (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace