Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kauzy kolem premiéra Duba se začínají množit a to se nelíbí ministrovi Vichrovi. Má pocit, že Dubova pověst hází špatné světlo na pověst strany. Anička ho motivuje k tomu, aby zvážil Duba nahradit na pozici premiéra. K tomu se ale musí sejít s prezidentem a přesvědčit ho k výměně premiérů. Anička mezitím kamarádku Hanku protlačí jako nového zaměstnance. Netík začíná cítit Aniččiny postranní úmysly a Vichra před ní varuje. Hanka si začíná všímat změn v Aniččině chování a přemýšlí, jestli by vůbec dobrý nápad pracovat s kamarádkou. Blíží se setkání Vichra a prezidenta. Jde tu o hodně. (prima+)

(více)

Recenze (9)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Promyšlená cesta vzhůru pokračuje. Předseda vlády přitahuje jednu kauzu za druhou, ministr Vichr s tím má problém, protože to poškozuje zejména jejich společnou stranu. Nabízí se varianta nahradit jej na pozici premiéra, ostatně podpora by byla. Zároveň pokračuje jeho chlapské pobláznění. Máme tu i víc Pavly Gajdošíkové, která místy svou kamarádku nepoznává. Moc dobře se v ní ovšem vyzná ředitel Netík. Anička sice stoupá nahoru, ale tvůrci na pomyslný schůdek k úspěchu (že by chtěl divák uznale pokývnout) nevystoupají. Blábolivé minuty pokračují, nikdo není dostatečně tajemný, zajímavý či chytrý, kroky postav jsou jalové a ke kýženému výsledku se dopracují zatraceně snadno. A postelové scény? Ty jsou svou snahou o „světovost-dusnost-energičnost“ kouzelné. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na komickou postelovou scénu, která přinese každému jen úsměv na tváři, se jedná o průměrnější díl, který si drží své tempo, ale nic šokujícího se zde nestane. Pořád si užívám to pojmenování politiků: Vichr (Nečas) nebo Dub (Topolánek). To se autorům vskutku povedlo. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady to bylo dost čitelný, ale zpracovaný to bylo dobře, to zase jo. Jenom ta postelová scéna mohla být méně explicitní, to do naší televizní tvorby nepatří. Aspoň podle mě. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anička už je definitivně na vrcholu, a je to už teda vlastně spíš ona, kdo to celé řídí, a tady je to podané tak, že nebýt ní, tak se Nečas (Vichr) nikam nedostal. Je otázka, do jaké míry je to reálné, ale tady to z filmového hlediska funguje výborně. Opět dostaneme několik pomrknutí na reálné postavy (akorát teda ten prezident  byl v té době ještě jiný...). Pobaví cameo samotného Klímy. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě se dostavuje přešlapování na místě, kdy jsem ani osobně nezpozoroval další schůdek vzhůru. I můj oblíbený reportér je pro tentokrát spíš upozaděn, asi si to na nás tvůrci šetří do dvou posledních částí. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle postava se hlavní hrdinky psychologicky posouvá. Již nezbylo nic z Aničky, divák před sebou vidí spíše Annu, cílevědomou, přepracovanou kariéristku, která umanutě a s razancí splašené lokomotivi umetá cestu svému šéfovi a tudíž potažmo i sobě. Přitom ani ona sama nejspíše neví, zda ji žene touha po moci, penězích a úspěchu, nebo i sobecká láska k ministrovi Vichrovi, nebo možná všechno dohromady. Každopádně svým poněkud krátkozrakým chováním, kdy za sebou nechává zklamané a ponížené lidi, si kope hlubokou jámu, do které dříve, nebo později spadne.  I když z v reálu, jak všichni víme, ta jáma zas tak extra hluboká nebyla. Po technické stránce není co vytknout a ani scénář a dialogy protentokrát nejsou tolik jalové. Za mne 75%. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatraceně dobrá epizoda, která je kvalitně natočená a má spád i děj... Tak Anička vyrostla a změnila se v Annu... Ano pokud člověk chce něco dosáhnout ve vrcholové politice musí mít ostré lokty a nemít svědomí... Tak hurá Anička postoupila na Šestý schod... ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecky stale vyborne, ale nesvary ze 4 dilu se zde vratily s jeste vetsi silou. Prilis to klouze po povrchu (kupr dohoda s komunisty? O cem?), prilis dramatickych zkratek (vyklad ustavy? Trosku to pripomelo prezidentsky puc "hole na premiera"). Ja rozumim tomu, ze scenariste nechteli "ztracet cas" s predcasnymi volbami, ale takto si ulehcit praci, to jde proti verohodnosti celeho serialu. Designovany premier si intimni rozhovor s zenou pusti nahlas pri otevrenych dveri? A co ten emocni rozhovor Anny s novinarem, za tim byl jako taky nejaky umelecky zamer? Skutecne by si zena Anninych vlastnosti a inteligence vylivala srdce - v rozhovoru s bulvarnim novinarem, se kterym se casto vzajemne vydirali? Ale no tak.    Scenaristicky pokus o vrazdu nadejneho serialu. Snad se spiknuti nezdari. Dojem 6/10, hlavne pro ty skvele herce. ()

suchol 

všechny recenze uživatele

POČÁT DOBRÝ, DOKONCE SE MI ZDÁ, ŽE JE SERIÁL TÝDEN OD TÝDNE LEPŠÍ. OPRAVDU SE POVEDL A SNAD SI UDRŽÍ SVOJI HODNOTU A ÚROVEŇ AŽ DO KONCE. ()

Reklama

Reklama