Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Radiq 

všechny recenze uživatele

"Nice guys finish last." Nejdřív jsem viděl Barvu peněz a až pak tohle, takže jsem byl zvědavej, co bylo tak zásadního, že Eddie Felson pak na 25 let nechal hraní poolu. No ale trošilililínku jsem pak tušil a předvídal, ale to nevadí. Líbilo se mi to totiž víc (a na příklad to, že tady hrál mladý ucho Newman a ne nějakej Cruise, už jenom to je plus). Už jenom kvůli tomu, že se tam tak sympaticky trošku moc chlastá. To je snad jediná další věc, kterou Eddie umí - hrát kulečník a chlastat. Jinak je to docela sviňák a svoji alkoholicky notorickou lásku Sarah někdy dost sjíždí a chová se k ní hnusně. A mimochodem Sarah je moc dobře napsaná postava. On se tak chová vlastně ke všem - k číšníkům, k obsluze na toaletách, k ostatním hráčům. Ale na druhou stranu si říkám, že tenkrát to bylo možná i normální. Každopádně i když to byl hajzl, s Paulem Newmanem to byl charismatickej hajzl. Piper Laurie taky docela hezká, na svou dobu a na to, že hraje notorku. A George C. Scott, obzvlášť ve slunečních brýlích, je taky nezapomenutelnej bouchač. Jinak docela chápu, že Martin Scorsese si vybral udělat pokračování právě tohoto filmu, protože z něj čiší podobná atmosféra, jak z jeho dřívějších kousků. A to zakončení, kdy si Eddie uvědomí, že jsou důležitější věci, poslední věta: "Fat man, you shoot a great game of pool."... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ani nemusím byť odporkyňou profesionálnych hráčov s náramne veľkým egom či hráčskych stolov kdesi v zapadnutej krčme, aby som si priznala, že napriek skvelému hereckému výkonu Paula Newmana, je Hustler príšerne rozťahaný, nudný a obsahovo - keby bol spracovaný ostrejšie - nezaujímavý. Potrpím si na ,,pomalé filmy", no niektoré sú vyslovene tak rozvláčne a otravnou kamerou uspávajúce, že ma nepresvedčí ani pre mňa nepochopiteľné umiestnenie v IMDB TOP250. Herecké koncerty do nebies vychvaľované, nemôžu pokryť celý film. Tento je jedným z nich. ()

Reklama

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Zacatek je super. Tak prvnich 45 minut, kdy je hodne kulecniku a ma to velkou dynamiku, tak je to fakt super. Pak to zacne zabredavat do takovyho vztahovyho dramatu, kterejme az tolik nechytl, jako tomu bejva u spousty jinejch filmu. Nakonec se to trosku zvedne a tedy je to celkem dobry film. Skvely Paul Newman a George C. Scott. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné drama z prostředí mně naprosto neznámého, kulečníkové herny ovšem své nepopiratelné kouzlo mají a mladý Paul Newman s tágem v ruce je nesmírně přitažlivý.. Příběh hráče, který chce být nejlepší a touží porazit krále, je poutavě natočený, dostatečně zajímavý a to prolnutí s milostným vztahem mě vůbec nerušilo, Piper Laurieová zvládla roli problematické ženy na výbornou, chvíli jsem přemýšlela, jestli vážně není sťatá pod obraz.. Každopádně stojí za to vidět, moc pěkný film.. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Proc takova stopaz? Navic charaktery v techle konverzackach z prelomu padesatek a sedesatek mi vetsinou prijdou strasne strojene a deklamacni, a postavy prilis sebestredne a arogantni...nevim. Film, ktery nevadi videt, ale mne jedna projekce stacila bohate. Newman mel urcite lepsi filmy a Piper mi prisla celou dobu nejaka proti srsti..mozna, ze kdyby to melo 70 minut, mohl to byt pekny psychologicky (neo)noir. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Filmový debut Williama Diella. (Kulmon)
  • Režisér Robert Rossen bol v mladosti biliardový hráč. Napísal dokonca aj hru s názvom Corner Pocket, ktorá však nebola úspešná. (Georgei)
  • V rebríčku 10 najlepších športových filmov Amerického Filmového Inštitútu z júna 2008 sa Hazardný hráč nachádza na 6. mieste. (Georgei)

Reklama

Reklama