Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Waw.. moje malé děti (1,5r a 3r) koukají na Krtka a najednou slyším vzdechy - zadívám se a z dírky paní zaječice se kutálejí zajíčci. To jsem netušila, že musím zkouknout nevhodný obsah i v Krtečkovi.. O pár minut později můj tříletý syn ječí a tahá "ze zadku" plyšáka. Hm, tento díl neměl moc výchovný efekt.. ()

Jezinka.Jezinka odpad!

všechny recenze uživatele

Odchována pragmaticky uvažujícím rodičovstvem, které na moje a sestřiny dotazy stran plození od početí do porodu reagovalo strohým odpřednesením faktů a předložením obrázkové dokumentace v anatomických atlasech, zvyklá na osobní sledování mláďátkotvorství na našich morčatech, pískomilech a potkanech od početí do porodu, myslela jsem si, že mě v téhle oblasti nemůže nic překvapit. Krtka a maminku jsem na youtube potkala náhodou a bylo to památné setkání. Krtka nemusím, byť je to zvířátko v mé oblíbené barvě, není nad pastelovou černou, ale zajíčka jsem měla vždycky ráda. Tenhle díl mě donutil vztah k zajíčkovi trochu přehodnotit. Zajíčka mám ráda, pokud se nesetká se zaječicí. Co se mě týká, je pro děti vhodnější vidět opravdový zvířecí porod, než tuhle silně traumatizující hrůzu. Jediné, co na tom shledávám jako povzbudivé je, že jsme byli ušetřeni porodu placenty a její následné konzumace, což je jev v přírodě zcela běžný. Děkuji, pane Milere. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zlákána komentářem uživatele "verbal111" (díky za další záchvat smíchu; a mimochodem, ta černá bestie není hlodavec, ale hmyzožravec;-)), pustila jsem si tento díl Krtečka na Youtube... Ty kráááávo! Nemám slov, jednu hvězdičku prdnu za tu stále líbivou animaci, jednu z nostalgie, ale jinak: Miler je úchyl, nikoliv Průša. To jsme to dopracovali, učit batolata trtkat... 35% ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Tak Krtečka bych si za dohazovače nikdy nenajal, protože zadělat si hnedka na takovej průser?! Ještěže zajíci zůstali v záběru jenom u toho pusinkování, a nebyla tam znázorněná cesta do jináče... fakt brutalita - divim se, že to Milerovi povolili odvysílat, když už natočit zřejmě jo... čekal jsem, co hnědýho to zaječici z toho otvoru vypadne... no, a byly to mláďata--- ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama