Krtek a raketa
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1966
Zdeněk MilerHudba:
Milan KymličkaObsah
Krteček najde raketu, která ho odnese na opuštěný ostrůvek. Problém! Raketa se při pádu rozbila. Naštěstí krtečkovi pomůžou jeho nový mořský přátelé, dají jeho raketu zase dohromady, a Krteček opět odletí do svých krajů :) (Matrinx)
Karlos80
Krásný a velmi oblíbený starý díl, který se teď v souvislosti s vysláním Krtečka do vesmíru (předposlendí let Endeavouru), jeví opravdu jako nadčasový. Bravó pane Millere.(27.3.2011)
Happykubas
Nádhera! Vždy jsem tvrdil, že je Zdeněk Miler opravdovým mágem v oboru výtvarnictví a také režísérství. Krtečka mám rád od dětství a mnoho dílů jsem si oblíbil právě ještě v útlém věku. Avšak tohle je jeden z těch, které jsem zhlédl až teď a připomenul si tak kouzlo a pohodu bezstarostného dětství. Nápadité a neotřelé, to jsou přívlastky, které jsou zde rozhodně na místě. Myslím, a zároveň doufám, že krtečkova dobrodružství budou ještě dlouho zpříjemňovat chvilky malých dětí u obrazovek, protože si to tento skvost české kinematografie určitě zaslouží! 5*(20.1.2008)
Jacinda
Jeden z nejoblíbenějších večerníčků na kterém jsem vyrostla a tenhle díl je můj obzvlášt oblíbený(27.1.2009)
Stegr
85%(9.10.2007)
boshke
Tohle jsou přece krásné díly a ne ty zmetky z let devadesátých... 100%(2.2.2012)
WANDRWALL
Krtek reagoval v roce 1966 na lety do vesmíru, takže se taky ihned musel proletět na raketě. Mimochodem lidé ve vesmíru nikdy nebyli, vždy byli jen v dosahu magnetického pole Země, ale USAMENI určili hranici kde začíná vesmír na sto kilometrů od Země.(27.9.2010)
Aky
Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální.(2.4.2012)
IllIlIlIIl
Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši.(6.1.2009)
gogos
Roztomilý a vydařený díl!(29.4.2011)
Carlossss
Kdo by to byl řekl, že se Krtek jednou do vesmíru fakt podívá....:)(2.12.2011)
Matrinx
Skvost české filmografie opět zabodoval ;)(27.6.2008)
stration
Až na pár logických kotrmelců pořád Krteček a navíc s raketou!(9.7.2009)
Lolita
další z mých oblíbených :)(14.11.2011)
džanik
Geniální soundtrack! (a toto si myslím prakticky o všech starších dílech :)(17.11.2010)
tomeek
Jeden z mých nejoblíbenějších!(21.2.2011)
Adam Bernau
Druhý český kosmonaut. Jára Cimrman žije.(29.7.2011)
shantim
Tohle pro mě byla vždycky bomba. Myslel jsem si, že když i krteček může mít takovou raketu, tak ji můžu mít i já. A chtěl jsem si ji za pomocí lega postavit. No nic. Neletělo to.(13.4.2009)
tuntavala
Vzpominky na detstvi XX.(31.10.2011)
ArsenalEagle
Krtek a raketa: Kdo vy věřil, že se o 45 let později podívá krteček opravdu do vesmíru (s americkým astronoutem jako nádherný český plyšový krtek Krteček je symbol mého dětství, ať jsem se na něj podíval v televizi, ať jsem si ho prohlížel v knížkách, a nebo ať jsem se s ním bavil s kamarády ve školce.. Kouzelný krtek, takřka bez chyby.. 90%(29.1.2012)
DinoRaptor
Krtek najde raketu a přistane s ní na pustém ostrově.(7.3.2006)