Krtek filmová hvězda

Mole - Movie Star, The

Animovaný

Československo, 1988, 28 min

Zdeněk Miler

Opět problém delší metráže. Výborný rozjezd a ztráta tempa v druhé polovině, která jednoduchý nápad komplikuje... a ve výsledku ředí (podobně jako Krtka ve snu).(5.6.2004)

Jeden z delších příběhů, ale jaksi "emocionálně méně vypjatých" :) Objeví se tu už nový zajíc (nikoli ten s bílým plnovousem), žabky, ježek i myš. A spousta lidských postav, u nichž krtek točí film a stane se filmovou hvězdou. Vůbec mi ale nepřijde vtipné, jak si z něj filmaři dělají blbce! Hodí mu pecku - krtek s ní bojuje - a až ji pracně rozbije, tak z ní uteče červ! :) Legrační body tu však jsou taky - třeba, když krtek zajícovi přežehluje přes mokrý hadr zohlé uši a pak toho samého zajíce (zmrzlého na kost) skládá a spouští k sobě domů! A co teprve, když obvolává všechny známé, že se blíží dravec (dnes by jistě poslal e-maily) :-)) Prostě krtek tady zpívá, dává autogramy, odhaluje obří sochy krtků... Ano, byl to hrdina! :-)(19.11.2003)

Ľudské postavy asi fakt ku krtkovi nejdú ....(23.12.2007)

Po úspěchu filmu, ve kterém krteček s přáteli udělá blbce z orla, se z něj stává klasická celebrita. Bydlí v drahém hotelu, jezdí limuzínou s řidičem, koupe se v soukromém bazénu, odhaluje svoji sochu a na autogramiádě se podepisuje Maulwurf, aby bylo jasno, pro koho to tentokrát český kreslíř nádeničil.(28.12.2009)

mně delší stopáž nevadila, bylo to vlastně několik příběhů v jednom a myslím, že to ve výsledku jedině prospělo... krásná pohádka s poselstvím a příjemnou hudbou, to mají mazlíčci rádi! 90%(27.11.2008)

Jeden z nejoblíbenějších večerníčků na kterém jsem vyrostla(27.1.2009)

85%(9.10.2007)

• boshke

Proč? "Děti, nechtějte být herci, krom pozlátka to přináší i spoustu strastí"? Mimochodem všimli jste si, jak ten pitomý zajíc vtipně mává? 40%(5.4.2012)

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující. I když jsou ěkteré epizodky slabší, pořád jsou skvělé.(2.4.2012)

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši.(6.1.2009)

Krtečkova společnost nenudí, i když stopáž některého "jeho" filmu přesáhne obvyklou večerníčkovou dobu, na kterou je asi Douglas zvyklý.. :)(10.12.2006)

Krtek je bezvadný, ale lidské postavy ne. Filmová hvězda každopádně krteček je, a to nejen ve svém filmečku.(31.12.2011)

Dlouhé, až moc dlouhé...(2.5.2009)

Klasika XXII.(31.10.2011)

Video je možné vidieť tu http://www.youtube.com/watch?v=mknQhh5i9jE&feature=related(19.5.2009)

Tenhle krtek mi přišel trochu mimo, ale i tak hezké ztvárnění.(22.11.2010)

Jeden z nejkrasnejsich ceskych vecernicku o vselijakych dobrodruzstvi maleho Krtecka a jeho party pratel me vzdycky dokazali drzet u televizni obrazovky jako prikovaneho. Klasika ceskeho animovaneho filmu.(6.4.2011)

Na mě také docela dost dlouhé, nejsem si jist, že pro děti zkousnutelné. Ale jinak jsem pro, aby měl Krtek svou hvězdu na chodníku Hollywood boulevardu.(2.5.2012)

• rafix

Další pohodová pohádka o nejznáznámějším krtečkovy všech dob.(24.1.2010)

Tento film byl pro mě, a určitě i pro spoustu dalších dětí prvním krokem k založení svého účtu na čsfd :-). Byl to jeden z mých nejoblíbenějších krtečků právě kvůli tomuto tématu. Film, lidé kolem filmu, vousatý režisér nyní nápadně připomínající Petera Jacksona, to vše mě naprosto fascinovalo. Morální ponauka o slávě je taky dobrou průpravou do života. Všechno na mě možná působilo trochu moc "hollywoodsky", ale pravděpodobně to byl účel.(31.8.2011)