Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (2)

Smysl pro tumor (2024) 

Technicky, herecky, scénářem a i tím přesahem za hranice pouhé televizní věci to je určitě na pět hvězd o tom žádná. Jenže když já tak nenávidím seriály o nemocech, umírání a depresi. Plusem určitě je, že díky tomu tady máme zase nějaké nové dvě mladé herecké tváře a vsadím se, že Březina teď bude mít nabídky na hlavní role. ()

Epizoda 1 (2024) (E01) 

První díl nového seriálu ČT se mi líbil tím moderním hávem - rychlý střih, cool voiseover, dávka sexu...  teda vlastně to posledně jmenované je jaksi na sílu, ale nemám z toho osypky jako jiní, ikdyž je to přesně ten styl, který nemusím, kdy režisér svlíkne hezkou holku a pak to natočí skrz nějaký cukrlátka a z poza různých předmětů, že z hlediska nahoty není skoro nic vidět, ale přesto to vypadá jako nabušená pornoscéna, aby hlavní hrdina vypadal jako ultramačo. Sorry, bylo to na sílu a neuvěřil jsem tomu. Nicméně slabé hodnocení dávám z jiných důvodů - nenávidím filmy o nemocech a umírání ( a na toho chudáka Bartošku se moc dobře nekouká, když to teď má "on-line" ) ale hlavně to ve výsledku vlastně žádná pecka, která chytně nebyla. ()

Reklama

Reklama