Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Luther se už od svých původních prvních sérií vzdálil asi jako poslední díl Rychle a zběsile od toho prvního. Z depresivní temné kriminálky se stalo přepálené akční béčko, které sice baví, ale nemuselo na to znásilňovat dobré jméno série a klidně to mohlo být natočeno s jiným obsazením pod jiným názvem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Seriálového Luthera mám sice už nějakou dobu na seznamu, ale do dneška sem neviděl ani jeden díl. Jeho filmové dobrodružství nicméně znalost seriálu úplně nevyžaduje a i když rozhodně není bez chyby, dostatečně mě navnadilo na to abych mu dal konečně šanci. Lutherův pád z nebes pak není vyloženě špatný a jako jednohubková kriminálka se sympatickým Idrisem zabaví solidně a je celkem škoda že je tu dost ale…Serkisův záporák je celkem ok, jakkoliv je v mnoha ohledech až moc přehnaný. Mnohem víc zamrzí zkratkovitost celého filmu, což je u víc jak dvouhodinové stopáže docela zarážející. Hodně věcí se tu děje buď mimo obraz, nebo strašně rychle a divák mnohdy ani nepostřehne jak někdo na něco přišel a je to tam čistě proto aby se děj pohnul kupředu. Celkem bych si uměl představit, že by se na tomhle případu dala vystavět celá 4-5 dílná série, kde by věci a postavy dostaly jasný základ a motivace. Takhle to bohužel funguje tak nějak napůl a je nutné často přivírat obě oči. Potenciál tady totiž byl mnohem větší…60% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tři s hodně odřenejma ušima. Seriál sem neviděl, takže nevim jak to navazuje, nebo ne. V jakým smyslu to má s seriálem něco společnýho. Ale seriálový a televizní to je. Pozná se to na sto honů. Nic áčkovýho a nákladnýho to určitě nebylo. Akce je slabá, zápletka neskutečně drhla. Ale lepší jsem to nečekal. 50%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eye candy záležitosť, ktorej akoby primárnym cieľom bolo upozorniť na to, že Idris Elba by bol skvelý James Bond a Andy Serkis by bol skvelý záporák. Jeho psychopat má totiž také prostriedky a možnosti, že by čumeli aj slávni bondovskí antagonisti. Čiže ak už tu máme Pád z nebies, tak Elba už svoju oficiálnu bondovku nepotrebuje. Má to trochu divnú dramaturgiu, ale stále je to prehľadné a má to atmosféru a napätie. Je vysoko pravdepodobné, že finále v Nórsku už bude pre polovicu Johnových fanúšikov príliš. Ja mám ale problém skôr s tvrdením, že pre niektorých ľudí je smrť lepšia ako odhalenie nejakého toho tajomstva a ono by to išlo bez problémov aj bez toho uväznenia, ktoré poriadne rozohratie zápletky skôr zdržuje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čisto priemerná, miestami dokonca primitívna záležitosť, kedy človek tak nejak premýšľa, či bolo nutné do tohto scenáristického paskvilu namočiť zrovna Luthera, ktorý v seriálovej podobe celkom solídne držal vyšší štandard. Popravde, keby nešlo o námet v podobe nápaditého sériového vraha, ktorý nebol vyslovene zle zasadený do deja, už by tu dávno od mojej milovanej osôbky svietila jedna jagavá. Toto fakt nebolo zapotreby .. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno