Reklama

Reklama

Havěť

  • Francie Vermines (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (91)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Hodne overhyped (čo majú na svedomí naše 4buzny zo Sitges na čele s POMOm), ale ako prvotinu, smekám klobouk. Po prééédlhej... ééédlhej 30minutovke (kde som zaspával nad tými rádoby cool GhettoNegro pičovinami) a nič sa nedialo, aspoň to potom prešlo druhú koľaj. Film sa u mňa každopádne nechytá na královskú Arachnophobia! ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Jakoze neni zadnej dobrej film s pavoukem, krome spidermana, ale tohle bylo fakt celkem dobry..Ta segra me fakt srala jak mu vypinala svetla, protoze jim fakt ublizovala a nedokazala ani na podruhe pochopit ze je to muze zabit !!! par nedomyslenosti to tahne dolu, ale jinak fakt fajn..pavouci byly fakt hnusny a killy dobry, postavy nebyly uplny dementi a ty dva typci co jsou uplny divny dementi a sbiraj havet a jejich decky sen bylo mit spolecnou zoo zahralo celkem na emoce, protoze neco presne stejneho jsem chtel s mojim kamaradem, takze jestli to ctes ty kryple zkurvenej tak si dej facky..cely jsi to posral jako kaleb 😞 to jsem se zase rozvasnil ale davam silny 3/5 🤌 ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Uf... to vám byla panečku intenzivní podívaná. Takhle jsem se v sedačce už dlouho nekroutil. Vermines je instantní klasika, kterou okamžitě stavím na absolutní vrchol subžánru pavoučího hororu hned po bok nesmrtelné klasiky Arachnofobie. Tvůrcům se povedlo namíchat ideální mix praktických efektů, CGI a živých pavouků, který v tomto podání skvěle fungoval. Pokud máte extrémní fobii z pavouků, tak vás film rozhodně nenechá v klidu a doručí vám doslova fyzický zážitek. Že něco takového přijde zrovna z Francie jsem opravdu nečekal, a už tuplem ne, že s něčím takovým přijde debutant. Od Vanička čekám do budoucna velké věci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Francúzsky ghetto gospel, pavúky boli len do počtu. Strach vzbudia len v určitých momentoch a aj to len u zarytých arachnofobikov, ktorá desí len pohľad na chlpatých osemnožcov. Ale inak sú málo útočné a viditeľne digitálne, takže aj keď sa mi tieto stvorenia hnusia, tu som hnus nepocítil ani raz. Celková pointa vyšla úplne smiešne a je vlastne popretím toho, čo bolo ukázané už na začiatku. Čo je ale najhoršie na filme je jeho politické vyhlásenie. Sám režisér povedal, že chcel poukázať na to, ako máme pavúkov, ale aj prisťahovalcov a ich potomkov z Arábie a Afriky za háveď a aká je spoločnosť voči týmto, inak veľmi slušným ľuďom, nespravodlivá. Pritom toto vyhlásenie dáva len kvôli agitke, za ktorú má peniaze, a sťažuje sa v krajine, ktorá sa pýši tým, aký má krásny koloniálny pôvod, čo na prechádzke Parížom si každý všimne, aký nádherný kultúrne obohacujúci dopad to má. Takže prázdne gesto, hoci my im to obohatenie samozrejme prajeme. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sebastian Vaníček a jeho okamžitý ticket do Áčkové hororové ligy. EvilPhoEniX jde rozdávat ceny, protože tady se píší dějiny. Vaníček tedy natočil Debut Snů ( přesně po vzoru nedávně úspěšných debutantů Eggers,Peele,Aster,Cregger) nejlepší pavoučí horor všech dob ( je docela vtipné ,že předchozí král je už 30 let starý a zdravím Arachnofobii) odstartoval letošní French wave a zároveň natočil nejlepší horor roku lepší ocenění na start si přát nikdo nemůže. To, že Vermines v závěru roku sesadí Alien a Nosferatu je druhá věc, ale do té doby si piedestal užívat může vesele. A teď k filmu. Po dlouhé době jsem zažíval u hororu velmi nepříjemné pocity a jelikož duchové a démoni se mnou nedělají nic, tak pavouci jakožto Real Evil na mě efekt rozhodně měli. Potěší panelák francouzského Ghetta, které vyvolává samo o sobě zajímavou atmosféru, k postavám si sice divák moc vztah nevytvoří, ale to mi nevadilo. Řemeslně výborné a jakmile se to rozjede, tak je to opravdu Pavoučí atmosférické Peklo narvané Jump Scarema jak Drag me to Hell od Raimiho a cukal jsem se sebou slušně ( chválím i trefně zvolený hudební úder!). Je sice pravda, že jak pavouci byli menší, tak to bylo intenzivnější, ale i ti velcí měli něco do sebe- tam se povedlo CGI. Trochu to kazí závěr, kde jsem čekal větší masakr, hromadnej battle spiders vs cops utli na můj vkus docela rychle a celé to pak končí docela uspěchaně, klidně bych zvládl 20 minut navíc, ale to jsou menší vady na kráse filmu, který se rodí jednou podotýkám za 3 dekády !! :) Kdo to nedocení, je arogantní šmejd a nepřítel státu i mě. 9/10. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama