Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (392)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vynikající Carpenterův kopanec do pozadí všech možných mocipánů a pro diváka spousta atmosférického pokoukání v občas dost lacině vypadajícím balení. Mistr režisér (nikoliv ovšem Mistr scénárista), sází vedle sebe postavy, které jsou všelijak divné a mají mezi sebou ještě divnější vztahy, a nechá je proplouvat scénkami, které v řetězu za sebou mají nemalou WTF složku, nejsnáze označitelnou asi jako grotesknost. Divák to ovšem bez problémů omluví výměnou za zážitky ze skvěle temné a bezútěšné atmosféry, z originální práce s postavami (a zejména výběrem toho, kdo, kdy a taky jak skončí) a samozřejmě z jak p*del drsného a bez ustání hláškujícího Snakea Russella. Americký prezident Donald Pleasance a jeho nízkost člověka odhalující etuda táhnoucí se celým Útěkem jsou už jen prémií, která mi ulehčuje rozhodnutí udělit další mooooc spokojenou osmdesátku. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Carpenterovsky precizní béčková řacha, u níž je sice zapotřebí nepřemýšlet nad širšími dějovými souvislostmi a přizpůsobit se požadavkům pokleslejší zábavy, ale režisér vám to vrátí i s úroky. Kurt Russell je skvělý a doplněný zástupem špičkových hereckých posil a navzdory občasné stupiditě se jedná o ryzí filmařinu, kterou lze brát v mezích námětu i docela vážně. Neřízená 'trash' zábava ostatně přichází až v pokračování.. 75% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Většina pecek z osmdesátých let mě v dětství záhadně minula (plaché dítko, netoužící po násilných filmových zážitcích :) a o to víc si je užívám teď, když je nakoukávám zpětně. Tenhle malý výlet Snakea Pliskena možná vypadá levně, ale naprosto to vyvažuje vším ostatním. Drsný hlavní hrdina, barvité vedlejší postavy, hutná atmosféra, vynikající hudba... no pecka :) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vykreslený post-apokalyptický New York roku 1997. Kurt Russell jako Snake Plissken je dost cool a myslím, že se v roli dost vyřádil a stal se jednou z ikon americké sci-fi. Potěšil mě hlavně i Ernest Borgnine jako sympatický taxikář či Harry Dean Stanton jako Pliskenův kolega Brain. Útěk je velmi nápadité a atmosferické science fiction, vlastně jedno z mých nejoblíbenějších. Carpi se předvedl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Prohodím zde jen pár slov co na tomhle filmu miluju.. atmosféra, nápad, SNAKE PLISKEN, hudba, děj, postavy.. kašlu na to prostě tenhle film je za mě bezchybnej. Na jednu stranu tak temnej a zajímavej a na druhou akční a zábavnej. Zničený New york - top, Carpenter exceloval jak v režii tak v hudbě.. nemám prostě co vytknout.. nemám. Tohle a LA patří mezi mé nejoblíbenější akční filmy. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • Hlavný hrdina série hier Metal Gear a Solid Snake je inšpirovaný postavou Snakea Plisskena. (matt6)
  • Scény v nočnom meste boli natáčané v St. Louis po nedávnom zničujúcom požiari. (matt6)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama