Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Upírské horory vždy obmotával šátek v podobě temnoty a jistého druhu ponurosti. Carpenter je legendou v hororové branži jenže tady na ponurost drobátko zapomněl. Scénář není a nebyl myšlen špatně, i když spád v některých částech připomíná spíš vesnický potůček nežli Niagaru. Woods není zas až tak špatný, i když oproti upírobijci Snipesovy z Bladea mu chybí svaly a naopak přebývá věk. Celkový dojem filmu spíš odpovídá nadprůměrnému televiznímu hororu než lepší videopodívané. Líbí se mi způsob likvidace upírů, kdy už nevzplanou po každém uprdnutí se, ale naopak dostávají slušnou nakládačku ze samopalů. No tak to podtrhnu ještě dobrou prací na hudbě a mám tu skóre se třemi hvězdičkami. Pokud preferujete horory kde brutalita převažuje mrazivost a napětí, nechť vaše video spočine s VHSkou Upíři. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vatikán má pod svými křídly skupinu lidí, která vyhledává a likviduje upírská hnízda. Věřte, že katolická církev má k tomu velký důvod. Klidně můžu říct, že má máslo na hlavě, protože si jednoho upíra nezáměrně ve 14. století sama stvořila. Byl to první upír Jan Válek, pražský kněz. Takže se ve filmu nedočkáme žádného odkazu na Transylvánii a hraběte Drákulu. Carpenter vlastně vytvořil novou upírskou mytologii. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

James Woods se tady tak snaží být za tvrdého, až je to komické, ale jako leader party upírobijců sem prostě pasuje a vůbec tenhle film (....a můžu si to říkát pořád dokola, že upíři nejsou) je zábavný - chvílemi se děsíte, chvílemi smějete - a má výbornou atmosféru, která mě nutí si to občas zopáknout. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tyjo ten Carpenter musel bejt v tu dobu nějakej nasranej ne, že z něj vypadla tahle bezprecedentní řezničina, ve který James Woods fackuje ženský, mlátí kněze telefonem a když se dostane k nějakýmu tomu upírovi, tak mu úplně zbytečně vystřílí zásobník ze dvou centimetrů do obličeje. Me gusta! V tom roce navíc do filmového éteru vtrhl další bezskrupulozní lovec upírů a to Blade. Pro zubaté predátory to horší rok být nemohl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Johna Carpentera sledujem od filmu Vec z roku 1982, no a tento film pojednava o upiroch. A takuto hororovu tematiku mam ja hodne rad. Skoda akurat toho, ze Carpenter rezignoval na strasidelnu atmosferu, ale rezisersku pracu stale zvlada. Na to, aby film vystupil zo sediveho priemeru, je to vsak malo. Akurat tu hra James Woods, ktory zaziaril uz v Stone-ovom Salvadore z 1985. 69 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • James Woods měl od Carpentera povolenou improvizaci, kterou dle režisérových slov hojně využíval. (Terva)
  • Film získal čtyři ceny Saturn od Akademie sci-fi, fantasy a horrorů v USA. Cenu pro nejlepšího herce si odnesl James Woods, cenu pro nejlepší herečku Sheryl Lee, Robert Kurtzman, Gregory Nicotero a Howard Berger za nejlepší make-up a John Carpenter za nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama