Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Zase taková hrůza to nebyla. Konečně reálně zobrazená Praha (ti, stěžující si na hlášku s Dunajem, nechť si scénu pustí znovu a tentokráte pozorně), přidány nádherné lokace a obrázky z evropských kulturních metropolí, na nic si nehrající osazenstvo a jeden z nejklíšovitějších romantických příběhů. Žádné veledílo to opravdu není, ale na ty necelé dvě hodinky mě to zabavilo. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

No jasně, že je to ptákovina jak vrata, ale já se na to dívala jenom z jednoho důvodu, a tím byl Matthew Goode a jeho mokré tričko, takže nějaký komplikovanější příběh by mě stejně akorát tak rozptyloval. Navíc takové filmy se většinou hodnotí ani ne podle toho jak moc jsou vtipné, ale jak málo jsou trapné a tenhle, řekla bych, není s vyjímkou toho debilního konce trapný skoro vůbec. 60% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, která sice není ani třeskutě vtipná, ani třeskutě originální, ale ani to nepředstírá. Prostě pohodová zábava pro večer ve dvou, která jako bonus přidává Prahu a fandům Čechomoru Františka Černého, hrajícího v baru své Deja vu, za což má film malé plus, takže se nakonec na ty tři hvězdičky dostane. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu dávám za to, že scény v Praze v podstatě odpovídají skutečnosti a filmaři ji nezprznili, jako v mnohých jiných filmech. Jinak to byla mocinky přeslazená záležitost pro náctileté ufuněné otyloně obého pohlaví, kteří touží po tom svém koni s obrnou, jemuž trčí z prdele bílý princ ve stříbrných adidaskách. Zde je to sice malinko naopak, protože "princezna" s mírnou nadváhou hledá toho svého chasníka, který by jí konečně pořádně roztřískal věneček někde za stodolou. Bohužel, pan tatíček, král světa, dohlíží na každý její pohyb, takže jí nezbývá, než prchnout, aby ta její kloaka nezůstala zcela nepolíbená. A co svět nechtěl, pořádně jí vykropí hrobku právě jeden z agentů, který ji měl před tím vším ochránit. Tuze jednoduchý a pitomý příběh, který si jistě najde své diváctvo. Mne to minulo, ale jako pozadí k upravování fotek mi to posloužilo dobře. 20% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mandy je kočka, o tom žádná. S tím natáčením v metropolích jak tady kdosi napsal bych to moc nepřeháněl. Ona ta Love parade také nebyla celá o Berlíně. Dokonce vrtulník co přiletí pro Mandy má na sobě znaky OK - ... Scéna s Warťasem a letní silnicí s třešňovou alejí coby Austria to samé... O scénáři mluvit nebudu to je out of mísu pro náctileté dívenky hltající časopis Dívky a jiné tiskoviny, každopádně za nápad točit u nás a za velmi pěkné záběry Benátek s velmi pěknou Mandy Moore tomu ty dvě zamilované hvězdičky dám * * . ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Anna (Mandy Moore) vstane a chce zavolat rodičům, jí Ben (Matthew Goode) řekne, že mobil nefunguje, protože si zaplaval v Dunaji. To ale není možné, jelikož Dunaj Prahou neprotéká. Zřejmě jde o záměnu Dunaje a Vltavy. (Matej.Mirejo)
  • Pro scénu, kdy se Mandy Moore svleče a chce se koupat ve Vltavě, použila herečka dvojnici. Navíc by prý ani za nic nevstoupila do té špinavé vody. (Duoscop)
  • Scéna, když se Anna (Mandy Moore) a Ben (Matthew Goode) dostanou do Německa a jsou na mostě, kde se provozuje bungee jumping, byla natočena v Česku, na Zvíkovském mostě, kde se doopravdy běžně provozuje bungee jumping. Také si můžete všimnout vysokých hor v pozadí - ty jsou počítačově dosazené. (MissSimm)

Reklama

Reklama