Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se, jen abych viděla Prahu, která jen málokdy v amerických filmech nedělá kaskadéra Vídni nebo Paříži a hraje sama sebe. To jsem ještě nevěděla o Benátkách. Praha je prostě nádherná, Benátky taky, ale příběh byl naprosto stupidní a komedie to taky nebyla, alespoň jsem se nezasmála ani jednou. No jednou vlastně jo, tomu Dunaji. Člověk se občas zasměje i hloupému vtipu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Praha byla opravdu reálně zobrazená. Tenhle film se dá shlédnout bez nějakých psychických problémů. Nezanechá na duši žádný šrám. Poslední dobou mám problém s americkými filmy a nejen s nimi, které byly natáčené u nás. Většinou ty místa, kde se natáčelo bezpečně poznám nebo se o nich dohadujeme a to je právě kámen úrazu, protože to na mě působí jako rušivý element. Takže pak z filmu nic nemám. Příběh se tak pro mě dostane na vedlejší kolej. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Naivní, upachtěné, bez elánu. Film jako by propagoval cestování teleportem, protože žádná vzdálenost mu není dost krátká. Mandy Mooreová přehrává, v afektu neustále skládá ruce na hruď a nikdo ji v tom nezarazí, byť je divák z toho neustálého očekávání herecky nemohoucího gesta skoro divý (to její parťák, Matthew Goode, má podstatně menší důvod k roztrpčení ze svého výkonu - s účastí ve filmu to už ale vyjde nastejno). K lepšímu hodnocení slouží filmu jedině Praha a to tak ještě platí pro našince, protože jinak tu máme nepovedené klišé jak vyšité. 30% ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Americky prezident se spolu s Asiatama snazi vymyslet, jak by premluvili Evropskou Unii k humanitarni akci pro rozvojove zeme. To je gól. Kdyz jsou ve vsech filmech Americani brani jako pupek sveta, neni divu, ze si to pak sami jejich obcane mysli a dokud se budou tocit takovehle filmy, tak i myslet budou. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně půl na půl, scénář bez překvapení, ale jakous takous pozornost při sledování udržuje. Jde přeci jen o naprosto oddychový film. Líbilo se mi také, že reálie byly skutečné, tedy že například nestáli před Rudolfinem a nebavili se o tom, že "tady v Berlíně je skvěle" apod. (např. Eurotrip). No a Mandy je totální kočka, takže asi i za ní o stupínek vyšší hodnocení. 55% hvězdiček ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Anna (Mandy Moore) vstane a chce zavolat rodičům, jí Ben (Matthew Goode) řekne, že mobil nefunguje, protože si zaplaval v Dunaji. To ale není možné, jelikož Dunaj Prahou neprotéká. Zřejmě jde o záměnu Dunaje a Vltavy. (Matej.Mirejo)
  • Přímý vlakový spoj mezi pražským Hlavním nádražím a italskými Benátkami tak, jak jej můžeme ve filmu vidět, neexistuje. Naopak z Berlína se do Prahy přímým spojem dostat můžete. (KillHurt)
  • Když je Anna v koupelně na koncertě The Roots, můžete vidět na zdi nálepku šestidolarového chlápka. Je to ta samá, co má později McGruff v rukou. (HappySmile)

Reklama

Reklama