Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dosť prehliadaný film, ale neprávom. Nie je to žiadna genialita, ale pobavil som sa naozaj dobre. Mnohokrát som sa zasmial nahlas a Jim Carrey dokazuje, že na to takpovediac stále má. S Téou Leoni sa k sebe dobre hodia. Ostatné malé roličky tiež potešia - hlavne Alec Baldwin ako totálny slizák je perfektný. Oplatí sa pozrieť. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Typ komedie, na kterou se příjemně kouká a která potěší. Jako je to dost prča, ale příběh je poněkud tupý jinak vtipy předvídatelné, děj taky, konec ušel. Jim Carrey i Téa Leoni byli skvělí a to bylo asi největší plus filmu. Alec Baldwin tentokrát horší průměr. Popadat za břicho se rozhodně nebudete, ale zábavný film to rozhodně je. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dick Harper (Jim Carrey) je po mnoha letech povýšen na víceprezidena společnosti Globodyne. Bohužel ihned poté je společnost vytunelována jejím majitelem (Alec Baldwin), a spousta zaměnstanců (včetně Dicka) přijde ze dne na den o práci. Bohužel, tím že byl Dick chvíli před tím jmenován do perspektivní funkce, dala jeho žena také výpověď a domů si nakoupili spoustu nových věcí, čímž si vyčerpají jakékoliv finanční rezervy. Po mnoha pokusech najít si jinou práci Dick zjistí, že nejsnadněji vydělané peníze jsou peníze, které vydělal někdo jiný. Po několika nezdačených pokusech se spolu se svojí manželkou stávají v tomto oboru přeborníky, ale jedna věc jim ke štěstí chybí - pomstít se majiteli Globadynu, který všechno toto způsobil ... Nutno přiznat, že ačkoliv celý film je o Jimu Carreym, tak vůbec nejde o nějakou ztřeštěnou komedii typu Ace Ventury či Blbý a blbější. Naopak jde o vcelku příjemnou komedii, která si střílí ze současného stavu společnosti a afér typu Enron, ale zároveň - v druhé polovině si bere příklad z gangsterek typu Bonnie a Clyde. Malá role Aleca Baldwina (obtloustlý a zarostlý majitel Globodyne) taky potěší, jako by mu byla role psaná na míru. Protě lepší průměr, žádná oskarovka ale na pobavení tak akorát... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey mi hodně chybí. Naštěstí mám ještě stále co dohánět, ačkoliv jsem v závěru zjistil, že minimálně to rozuzlení jsem pravděpodobně už v televizi někdy viděl a nehodnotil. A je super, že i Carreyho slabší a zapadlejší kousky stojí za to, jelikož jsem se takřka po celou dobu bavil, ani chvíli nenudil a dokonce jsem se zasmál. A to se mi zkrátka s dalšími a dalšími zhlédnutými filmy stává stále méně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)
  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama