Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

havLord

všechny recenze uživatele

Pobavili jsme se, zasmáli jsme se... a to je hlavní. Pravda, že příběh to není nějak úžasný, Carrey už mě taky nedokáže rozesmát tak spolehlivě jako dřív, protože je to pořád to samé - stále stejné gagy, gesta a vtípky. Nicméně místy jsem se bavil docela slušně. A je to akorát mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Tentokrát bez hodnocení. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V celku solidní, příjemná avšak průměrná komedie, která poukazuje na to, jak se člověk dokáže dostat do finanční tísně a poté, jak se z této tísně vyhrabat pomocí zločinů. V této komedii je velká škoda Jima Carreyeho, protože zde bohužel nevyužívá svůj komický talent, nedělá téměř žádné grimasy a nemá žadné hlášky. Samozřejmně najde se zde pár vtipných scén ale je jich opravdu velmi málo. Krásná Téa Leoni se výborně hodí ke Carreyemu a hlavně předvádí dobrý výkon. Nic méně mně tato komedie nebavila, tak jak jsem si představoval a má docela hodně nudných momentů. Nejelpší ovšem ze všech herců byl Alec Baldwin, který měl dostat více prostoru. Každopádně jsem se hodinu a půl slušně bavil! ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vtipná a místy pěkně kousavá kritika moderního "amerického snu" na pozadí vcelku podařené komedie. Výborný Jim Carrey opět řádí jak černá ruka a potvrzuje, že v Hollywoodu není a zřejmě ani dlouho nebude většího komediálního talentu (pánové z Frat Packu prominou). Téa Leoni drží krok s hlavním hrdinou víc než dobře a v šílených eskapádách svého manžela často překonává. Pravda, není to nějaká kulervoucí taškařice, ale já jsem se docela příjemně bavil a jako oddechovku na sobotní odpoledne bych se nebál tuhle rodinnou komedii komukoliv doporučit. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se nechal nachytat názvem a účastí Jima Carreyho (i když už ten originální americký název zní jako něco z pornografického průmyslu). Já bláhový jsem si totiž myslel, že se podívám na komedii a místo toho jsem dostal jen depresivní film, kde jsem se zasmál... jednou. Nejvíce do kolen mě dostávaly scény s krádežemi, které byly natočeny tak, že je to vlastně sranda... mamka s taťkou jdou vykrádat obchody, aby bylo na účty. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama