Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Původní film neznám, takže remake mohu hodnotit nezaujatým pohledem, a i tak mi z toho vyšla vesměs průměrná komedie, která prosviští tak rychle bez nějakého zásadního momentu, že si z ní po dvou dnech vlastně pořádně nic nevybavím. Nebýt sladěné dvojce Jim Carrey a Téa Leoni, šel bych na dvě hvězdy. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to na hranici tří a čtyř, ale v mých očích jde o zdařilou komedii, kterou do nadprůměrných vod tahá stálice Jim Carrey, který nejednou dostává prostor pro improvizaci. Nabízí nám jeden gag za druhým, řadu příjemně vypointovaných situací, i zajímavé režijní zkratky. Dick Harper si žije více než solidně, má milující manželku, hodného synka, slušnou práci v prosperující firmě i dobře střižený trávník. Jenomže jednoho dne se celý jeho život obrátí vzhůru nohama a dle známého "v zoufalé chvíli děláš zoufalé věci".. však sami uvidíte.. Nepochybně zábavná komedie, u které je ale patrné, že mohla dopadnout ještě o krapet lépe!! ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Když už se podíváte na film s Jimem Carreyem, dá se očekávat jakási kvalita. A toto jde jen lehce pod úroveň. Jim Carrey předvádá v porovnání s ostatními jeho filmy jen lkehký odvar a jeho obličej jako by zamrznul a jeho legendární výrazy odmítal vypustit na svět. Škoda :(  jinak jsem se rozhodně několikrát zasmál dost nahlas. příběh sice nic extra moc, ale účel splnil. Fajn pohodový film ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po lehce škobrtajícím úvodu se rozjíždí překvapivě svižná, pohodová a zábavná komedie o tom jak se taky dá řešit finanční krize. Jim Carrey a Tea Leoni vytvořili dokonalou dvojku, která perlí zejména v části pomalého úpadku rodiny na finanční dno a během prvních pokusů o loupež, které nemají chybu a patří k tomu nejzábavnějším z celého filmu („Tys to vážně udělal? Vyloupil jsi je?“ „Ne, ale měl jsem limču a nezaplatil.“) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když může Enron, my můžeme taky.. Čekal jsem, že konzervativnější Parisot udrží Rubberface Jima na uzdě a taky že jo, ale na celkové soudržnosti jde poznat, jak intenzivně se přepisovalo a přetáčelo a opravdu vtipné momenty se scvrkly jen do jednoho (hláška Baldwinova asistenta při lovu kachen). Nejsatiričtější na téhle satiře o poruchách amerického snění je Carreyho gáže.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)
  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama