Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (408)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké ale opravdu velké zklamání. Nepochopitelný děj, který se šíleně vlekl, o závěru ani nemluvím. Sice tam bylo pár scén, které mi na tváři přivodily smích, ale nikdy v životě by mě nenapadlo, že film s Johnnym Deppem a RUMem nedokoukám do konce - ano, až taková nuda a nezajímavost to byla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PATŘÍ SVĚT JENOM TOBĚ? A KDYŽ TO ŘEKL, ZARAZIL SE. NE PROTOŽE TO ŘEKL, ALE PROTOŽE KONEČNĚ POCHOPIL SOUVISLOST MEZI DĚTMI VYBÍRAJÍCÍMI ODPADKY KVŮLI JÍDLU A LESKLÝMI MOSAZNÝMI TALÍŘI NA VCHODOVÝCH DVEŘÍCH BANK“..... /// Zamotanej příběh, kde jeden neví jestli jde o chlast, politiku nebo lásku. TOHLE JE PORTORIKO! A Američani ho mění v obraz svůj. Moře se dá vidět, jen když bydlíš v hotelu a domorodci jsou tu odpadky. Ale ani v tom není hlavní poslání novináře Paula Kempa. V Americe zuří volební boj (Einsenhower – Kennedy), komouši jsou homouši, ale v Portoriku jde o prachy. Jsou tady pozemky….KOHO TO kurva ZAJÍMÁ!!! Alkáčská idilka, kde jedinou emocí je chuť na Amber Heard má jistě i jiný přednosti, ale mě z toho vychází nuda (na třetí) o tom, jak dospět ke svýmu vlastnímu ,,já“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román od Hunter S. Thompsona číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě chlapci s tělem z reklamy na TotalGym. 3.) Thx za titule ,,skeletorek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Sladkokyslá exotická oddychovka, z ktorej si zapamätáte pekný dom na pláži, diamantovú korytnačku a neskutočnú femme fatale Amber Heard. Film hrá skôr na euforický zážitok zo spontánnych a nepredvídateľných scénok, než na rozum. Alkoholový a drogový opar mu nechýba, no aby mohol byť naozaj zábavný, musel by dôvtipnejšie pracovať s bohémskymi figúrkami okolo Johnnyho Deppa (a s Deppom samotným). Z filmu cítiť, že režisér pred kamerou vidí radšej luxusný pár Eckhart + Heard, než otravných Deppovych flákačov. Neviem, na čom stavala knižná predloha, ale filmu to neprospieva. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp zavání po tom samém vyčpělém rumu, který z něho už tolikrát táhnul v Pirátech z Karibiku a na zlatou éru, kdy býval prvotřídní ozdobou indie filmů, tu dává vzpomenou jen velmi zřídka. Naštěstí tu je ještě famózní Giovanni Ribisi, pohledná Amber Heard a něco z ducha Huntera S. Thompsona, takže Rumový deník přeci jen stojí za zhlédnutí. Tak či tak Strach a hnus v Las Vegas je úplně jiná liga... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Pekné prostredie, výborná hudba a skvelá Amber Heard. No film je absolútne nefunkčný ako komédia, priveľa dlhých a nezaujímavých dialógov, dej sa vyvíja pomaly. Osobne som čakal niečo zábavnejšie, "šialenejšie", niečo viac na štýl Hangover. Pre mňa trochu sklamanie. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (16)

  • Díky tomuto snímku se Johnny Depp seznámil s herečkou Amber Head, kvůli které opustil svou dlouholetou partnerku Vanessu Paradise a ukončil tak jejich čtrnáctiletý vztah. Johnny s Amber poté začali zvažovat svatbu. (skinny)
  • Filmového štábu a kamery je možné si povšimnout v odrazu slunečních brýlý Paula Kempa (Johny Depp) během rozhovoru se Sandersonem (Aaron Eckhart) při jízdě autem. (Conspi)
  • Díky filmovému střihu je možné během podepisování kontraktu o mlčenlivosti Paula Kempa (Johny Depp) se Sandersonem (Aaron Eckhart) zaznamenat mizejicí cigaretu, kterou si Paul zprvu zapálí, aby mu v následujícím kamerovém záběru úplně zmizela. (Conspi)

Reklama

Reklama