Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (408)

castor 

všechny recenze uživatele

Na mě až přespříliš nevzrušivá koláž, která rozehrává hned několik dějových linií, ale na žádné prakticky nedokáže stavět. Pisálek Depp, permanentně opájený rumem, se tak v Portoriku léta páně 1960 otře hned o několik „témat“, u žádného ale nevydrží, natož pak, aby jím diváka zaujal. Může za to hlavně nerozhodnost režiséra Bruce Robinsona – půjdu do sociální kritiky, uvolněné komedie nebo potěším milostným příběhem? Je to jedno, na tuhle žánrovou všehochuť jsem zapomněl po pár desítkách minut, víc než Depp zůstane v hlavě krásná Amber Heard nebo vygumovaná troska Giovanni Ribisi (sakra, po kolikáté už takhle zazářil ve vedlejší roli?). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PATŘÍ SVĚT JENOM TOBĚ? A KDYŽ TO ŘEKL, ZARAZIL SE. NE PROTOŽE TO ŘEKL, ALE PROTOŽE KONEČNĚ POCHOPIL SOUVISLOST MEZI DĚTMI VYBÍRAJÍCÍMI ODPADKY KVŮLI JÍDLU A LESKLÝMI MOSAZNÝMI TALÍŘI NA VCHODOVÝCH DVEŘÍCH BANK“..... /// Zamotanej příběh, kde jeden neví jestli jde o chlast, politiku nebo lásku. TOHLE JE PORTORIKO! A Američani ho mění v obraz svůj. Moře se dá vidět, jen když bydlíš v hotelu a domorodci jsou tu odpadky. Ale ani v tom není hlavní poslání novináře Paula Kempa. V Americe zuří volební boj (Einsenhower – Kennedy), komouši jsou homouši, ale v Portoriku jde o prachy. Jsou tady pozemky….KOHO TO kurva ZAJÍMÁ!!! Alkáčská idilka, kde jedinou emocí je chuť na Amber Heard má jistě i jiný přednosti, ale mě z toho vychází nuda (na třetí) o tom, jak dospět ke svýmu vlastnímu ,,já“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román od Hunter S. Thompsona číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě chlapci s tělem z reklamy na TotalGym. 3.) Thx za titule ,,skeletorek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být velmi zajímavý příběh, teda alespoň ten materiál mi na to přišel, ale podle mě to režisér nepojal příliš dobře, protože jsem se místy docela nudila. Ale zase na druhou stranu tam bylo pár naprosto nezapomenutelných a hrozně vtipných scén. Například ta scéna s "rozbitým" autem naprosto neměla chybu :D Celkem to byl průměr, vylepšený Johnny Deppem v hlavní roli, ale víc jak 3* tomu prostě dát nemůžu. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Depp chvílemi otravně vykrádá sám sebe (pokolikáté už?) a film má nějakou šťávu jedině v názvu. Humor i nápaditost skončili někde v půli cesty, a ačkoli se dá celá tahle nemastná jízda bez větších potíží dokoukat, nepřináší nic nového pod portorickým sluncem. Snad zjištění, že Johnny stárne, Amber umí jakžtakž hrát a Aaron se typem svých rolí docela opakuje. Když nám občas zvedne náladu fajnová písnička nebo super bourák, vytáhne to Robinson někam na 50%. Raději zalovte v archivu a pusťte si zase Strach a hnus, kde měl Depp víc herecké energie, lepšího parťáka a všechno klapalo tak, jak mělo! ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Pekné prostredie, výborná hudba a skvelá Amber Heard. No film je absolútne nefunkčný ako komédia, priveľa dlhých a nezaujímavých dialógov, dej sa vyvíja pomaly. Osobne som čakal niečo zábavnejšie, "šialenejšie", niečo viac na štýl Hangover. Pre mňa trochu sklamanie. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení mělo původně začít už v roce 2004. (MeanWhile)
  • O roli Dihbyho se ucházel i švýcarský herec Philippe Vonlanthen, a to v Londýně během osobního setkání s režisérem Brucem Robinsonem, které proběhlo během slavnostního obřadu a následné autogramiády autora knihy "The Peculiar Memories of Thomas Pennman" Huntera S. Thompsona v roce 1999. (Conspi)

Reklama

Reklama