Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru kleopatry: boj zla a iného zla je podľa nej svojím spôsobom zvrátený... ale práve o tomto bol Pitch Black a aj keď Riddick už zďaleka nie je taký tvrďas ako v PB, ústredné heslo prvého filmu platí - "fight evil with evil". To bolo oproti ostatným klasickým akčňákom, kde dobro bojuje proti zlu, v PB to svieže, originálne, možno aj bližšie realite... Vybrať si menšie zlo, aj keď obe poskytujú rovnakú hrozbu - smrť. To druhé zlo má však tiež motiváciu - prežitie. Máte aspoň nádej, že sa zveziete s ním. A to už je v danej situácii slušná vyhliadka. Z celkového pohľadu si myslím, že toto psychologické pozadie Pitch Blacku (o ktorom by som asi dokázala ešte dlho diskutovať :-) má oveľa väčšiu silu aj zmysluplnosť, než celá mytológia Kroník. Ale aj tak ich mám rada. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ridikova Kronika stárne s překvapivě hodně velkou grácií, bavil jsem se víc než tehdy při premiéře. Možná hlavně proto že už nepotřebuji srovnávat s komorní jedničkou, a tak nevadí že tohle šlo úplně jiným směrem - do temné space opery, láskyplného pulpu s ubercool gerojem v hlavní roli. Jako by to ze stránek kultovního komiksového magazínu Metal Hurlant vypadlo. Esteticky vypadá film i přes viditelně staré triky kupodivu i po skoro dvaceti letech skvěle, i Vin Diesel býval tehdy mnohem větší sympaťák než dnes. Mnohem radši bych si dal přímé pokračování tohoto, než valnou většinu z těch Rychle a Zběsile co jsme dostali. 7/10 ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní, ale přitom dějově neslaný, nemastný sequel Riddicka trpí řadou scenáristických neduhů - ať už jde o drobnou natahovanost, občasné dírky v logice (např. závěrečný souboj), tak hlavně o prázdné a v podstatě jen "povinné" dialogy. Avšak dřív než David Twohy spláchnul 105 milionů dolarů do kanálu, podařilo se mu nastínit poměrně zajímavý fantasy svět plný možností a neuskutečněných nápadů, které si můžete rozvinout vy sami. Pokud k Riddikově kronice temna přistoupíte s otevřenou myslí a aktivně se vnoříte do jeho světa, dokáže vás příjemně pohltit. Neznámé planety, exotické podnebí, podivná civilizace, mýtus Underverse - těžko popsat proč, ale funguje to! Připomíná mi to méně šílené epizody Farscape. Navíc Vin Diesel je zde opravdu cool a jeho postava Riddicka zažívá vrchol. 7/10 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak pan Twohy dostal na pokračování "Pitch black" pětkrát víc, než stála jednička.... No - abych řekl pravdu, tak to na filmu vidět je. Dobře natočeno, dobře obsazeno, dobrý triky .... ale je to studený jak psí čumák. Kam se sakra poděla ta atmosféra, která krášlila první film ?! ... A to ještě celkový výsledek dost zachraňuje Vin Diesel (přesto, že ho zrovna moc nemusím)... Peníze holt nejsou všechno (ale to už se jenom opakuju :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všichni věděj, co (KDO?) že tenhle film má táhnout. A pak taky čekám efektní akci a dobrej zvuk. Trochu lavíruju nad hláškama typu ,,voddělal dva chlapy a já ho ani nezahlíd" nebo ,,zastavíš teď i tyhle příšery?", ale mrdat na to, páč akce je solidní. A na skutečnost - CO ZABIJEŠ JE TVOJE!, bych myslel neustále, protože..... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Film se měl původně jmenovat Riddick či Riddick: Pitch Black 2. (imro)
  • Snímek doprovází animovaný film Riddick: Temná hrozba (2004), který pojednává o událostech mezi původním filmem Černočerná tma (2000) a Kronikou temna. Film režíroval Peter Chung, jenž se podílel také na sérii krátkých filmů Animatrix (2003), které podobným způsobem doplňovaly děj filmové série Matrix (od r. 1999). (imro)
  • Režisér a autor scénáře David Twohy původně zamýšlel Kroniku temna jako trilogii. Další ze série filmů se měl jmenovat The Underverse. Twohy už měl podepsanou smlouvu na režírování filmu, ale k jeho realizaci nakonec nedošlo. (imro)

Související novinky

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Reklama

Reklama