Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pakliže je první díl sci-fi horror ve stylu Aliena, tak ve druhém je ona děsivost vyměněna za fantasy prvky, žel opět totálně béčkové a kdyby se tam sem tam nelítalo mezi planetama a Vin Diesel měl v pařátech meč, tak to bude regulerní Conanovka. Padouch nemá charisma, Karl Urban sice charisma má, ale ne v tomhle filmu, děj je nudný a unile předvídatelný, není tu žádná chobotnička a mám dojem, že i ta Dieslovo pleš nějak hází ošklivé odlesky. NO dobře, to poslední pravda není, ale Diesel prostě neměl na to, zvládnout hlavní roli (v prvním díle byl Riddick spíš hlavní antagonista, než hlavní postava). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že spousta peněz zastřela mysl jak Twohymu, tak scénáristům (těm především). Riddick: Kronika temna je film natlakovaný touhou vytvořit starwarsovskou mytologii, ale v důsledku zbyde jen laciná pompa efektů a zatraceně řídký a obnošený nápad s ničiteli světů, navíc vedenými velmi uboze sehraným "Lordem Vůdcem" (český překlad zabíjí i vystihuje). David N. Twohy nedokázal udržet režijní invenci Černočerné tmy a doslova se utápí ve vizuálním obžerství. Film je místy až epilepticky nepřehledný a zmatený. Určité dialogy jsou daleko za hranicí béčkové debility, k níž se první Riddick ani zdaleka nepřiblížil. Atmosféra je řekněme chladně akademická, napětí nepříliš silné. Přesto je tohle scífko koukatelné. Jede na kvalitní Diesel. Nový americký hrdina už sice neudržel tu skvělou morální rozeklanost (scénář mu nedal příležitost), ale přesto je drsný jak křemen a s humorem typicky břitkým. Nejlépe vše odsýpá na planetě Crematoria, kde si skoro člověk říká, proč nezůstalo jen u téhle nápadité variace na Černočernou tmu. Nicméně po zkousnutí všech blbin a neoriginalit hlavní "epické" linie je Riddick: Kronika temna slušnou záležitostí pro nenáročné sledování. Proti prvnímu Riddickovu dobrodružství se ale jedná o pouhý "skoro-úspěšný" pokus. Co mu ale neodpustím je, že Riddick už zřejmě navždy zůstane "mužem na trůnu". Želízka mu slušela víc... ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Zajímavá vizuální stránka se stane asi hnacím motorem. Každopádně hlavně díky Crematorii si Riddick zaslouží minimálně 3hvězdy. Je zajímavé, že film nekončí hepijendem a další (tragickou) zajímavostí je, že hrdinové kteří slavně přežili první díl, zemřeli ve druhém. V třetím nás nejspíš bude čekat smrt samotného riddicka. Jinak český dabing průměrný, obsazení rozhodně zajímavé. Docela ucházející scífko ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Černočerná tma byla klasický survival thriller, který jasně kopíroval prvního Vetřelce. Kronika Temna je ale úplně jiná, což určitě tenkrát naštvalo mnoho fanoušků. Pravdou ale je, že Riddick je fantastická postava a teprve v druhém díle ukáže, co vlastně všechno umí. Což je hlavně efektivní zabíjení. Peníze z toho jsou cítit teda extrémně a oproti komornímu prvnímu dílu tohle zkrátka působí velkolepěji a akčněji...85% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Twohy .. Přebujelá sci-fi, prý(!) pokračování vcelku nadprůměrné Černočerné tmy. Zbytečné a bez atmosféry. Trikové efekty mi připomínaly už viděné animace z kdejaké (staré) PC hry. Scénář je slabý a předposlední věta to celé perfektně uzavřela: "jaká je šance, že se tohle stane ..." BTW, proč ho prostě někdo jednoduše nezastřelil..?? ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Režisér a autor scénáře David Twohy původně zamýšlel Kroniku temna jako trilogii. Další ze série filmů se měl jmenovat The Underverse. Twohy už měl podepsanou smlouvu na režírování filmu, ale k jeho realizaci nakonec nedošlo. (imro)
  • Do kin byl film (z obavy před nepovoleným kopírováním) dodáván pod názvem D Shoes. (imro)

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama