Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to šel do kina, čekal jsem od toho docela dost. Ale přišlo mi to zatraceně nudné (žádná scéna z tohoto filmu mě nijak neoslovila a pořád jsem jen koukal na hodinky, kdy už to konečně skončí). Navíc to má dosti průměrné efekty. Jediným kladem je tak Diesel, který je ten jediný důvod, proč filmu nedávám odpad. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Udělal jsi tři chyby. První chyba, vzal jsi tu práci. Druhá, prišels nalehko. Proti mně čtyřčlenná posádka? To je urážka! Ale nejhorší chybu, cos udělal... to je ono, prázdný stojan na pušky...... Výprava a efekty sú prevažne naozaj dobre spravené a ten vysoký rozpočet je vidieť. Má to však veľa logických dier, atmosféra často chýba a scenár tiež nepatrí k tomu najlepšiemu. Vin Diesel je však cool a veľkým plusom je aj to, že na základe tohoto filmu vznikla veľmi podarená pc hra. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak pan Twohy dostal na pokračování "Pitch black" pětkrát víc, než stála jednička.... No - abych řekl pravdu, tak to na filmu vidět je. Dobře natočeno, dobře obsazeno, dobrý triky .... ale je to studený jak psí čumák. Kam se sakra poděla ta atmosféra, která krášlila první film ?! ... A to ještě celkový výsledek dost zachraňuje Vin Diesel (přesto, že ho zrovna moc nemusím)... Peníze holt nejsou všechno (ale to už se jenom opakuju :) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak před osmi lety mě Pitch black překvapil, né-li dokonce ohromil, ale vezmu-li v potaz že videohra Riddick: Escape from Butcher Buy chronologicky předchází oběma filmům, vede mě to k dojmu, že první příběh mistra Riddicka je nejlepší a jeho následující, už filmová pokračování mají tendenci sestupnou. Černočerná tma ještě obstojí sama o sobě (především díky podařené atmosféře a Radhe Mitchell), ale Chronicles of Riddick už je třeba brát se značným nadhledem, jelikož film působí spíš jako zfilmovaná verze videohry (a ne naopak) a dobrou polovinu je to neskutečná nuda, kterou ani rádobydrsňák Diesel (jehož moc nemusím), ani krásné ženy ve vedlejších rolích, nezachrání. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pakliže je první díl sci-fi horror ve stylu Aliena, tak ve druhém je ona děsivost vyměněna za fantasy prvky, žel opět totálně béčkové a kdyby se tam sem tam nelítalo mezi planetama a Vin Diesel měl v pařátech meč, tak to bude regulerní Conanovka. Padouch nemá charisma, Karl Urban sice charisma má, ale ne v tomhle filmu, děj je nudný a unile předvídatelný, není tu žádná chobotnička a mám dojem, že i ta Dieslovo pleš nějak hází ošklivé odlesky. NO dobře, to poslední pravda není, ale Diesel prostě neměl na to, zvládnout hlavní roli (v prvním díle byl Riddick spíš hlavní antagonista, než hlavní postava). ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • David Hayter napsal prequel o dospívajícím Riddickovi (Vin Diesel), který je odveden do války, kde ho obviní ze smrti celé čety. Akiva Goldsman zase napsal scénář o tom, jak Riddick unese vězeňský satelit a přistane na živé planetě, která na něj vypustí různá stvoření z živlů, jako je vzduch, oheň, vítr a voda. Finální scénář ale nakonec napsal sám režisér David Twohy. (imro)
  • V oficiálnej kino-upútavke vidno záber so Shirah (Kristin Lehman), čo je duchovná furyanská bytosť, a taktiež niektoré iné zábery z filmu, ktoré sa nakoniec z finálnej verzie vystrihli. Vyšli iba v rozšírenej edícii (ako "director's cut") na multimediálnych nosičoch. (Piri)
  • Z veškerého stavebního dřeva použitého k vybudování Riddickova (Vin Diesel) vesmíru by se dalo složit zábradlí dlouhé 457 kilometrů. (EMMY)

Související novinky

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Reklama

Reklama