Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (516)

Cival 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: Charismatický hláškař Ryan Reynolds, hezoučká tvářička Jessicy Biel, Wesley a několik málo stylových hrátek rychlých obrázků s moderní hudbou. Negativa: Veškerá akce a vůbec Goyerova režie celkově - tomu chlapíkovi asi někdo nakukal, že všechno se dá uhrát podhledama (jenže nic se nemá přehánět, dvojnásob, když to v Goyerově pojetí zas až tak cool není). Důvody ke kastraci: Dracula. Kill that guy, fuck that guy... hlavně ať už se na plátně nikdy neobjeví. Zlatý Roxburgh z Van Helsinga! Přitom i ten mě neskutečně štval. Bída s nouzí, ale AVP nebo Catwoman jsou ještě mnohem mnohem horší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne fádne, biedne, nešťastné a po vizuálnej stránke až televíznym dojmom pôsobiace. Jednotku som videl v kine a bola to mega-bomba. Na dvojku som sa hrozne tešil (napriek podrazu s Whistlerom)... a bolo to hrozné sklamanie. A trojka? Aj mizerná pražská dvojka oproti nej vyzerá ako veľdielo. Trojka pôsobí podvyživene, nezáživne, mdlo, rutinne. Hoci postava Bladea všetkým priniesla slávu a peniaze, do trojky ako keby sa nikomu nechcelo - režisérovi, produkcii a v neposlednom rade hercom. Wesley Snipes už nie je elektrizujúci, miestami je až nechtiac smiešny. No stále stále stokrát lepšie, ako úbohý gauner so svojou bandou neschopných pucflekov. Kristofferson má len cameo. Nové postavy v podaní lukostrelkyne Jessici Biel a vulgárneho hláškara Ryana Reynoldsa síce zaujmú, ale hlúpy scenár, biedne akčné scény (s výnimkou cool prepadu policajnej stanice) a koniec-nekoniec tomu nenapomáhajú. Nechápem, ako sa po vynikajúcej jednotke séria mohla tak brutálne zvrhnúť. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

David S. Goyer je dobrý scénarista, ale velice mizerný režisér. Třetí díl Bladea již kulhá na obě nohy a svým starším bratříčkům se dívá na záda z notné dálky. Akce je zde prakticky pořád, ale diváka nebýt přítomnosti Ryana Reynoldse a jeho hlášek, již nic nechrání před nudou. Naprosto zbytečný díl, který nemusel ani vznikat. Přídomek horor bych bral notně s rezervou, protože film na mě působí spíše jako videoklip na MTV. Dominic Purcell je naprosto k uzoufání hrozný. Wesley Snipes nicméně vytvořil jednu z nejznámějších komiksových postav. 40% ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotit Trinity pro mě znamená vrátit se zároveň ve vzpomínkách o 20 let zpět a vybavit si - s jistým uzarděním - že se mi v době premiéry jednička na velkém plátně opravdu líbila. Bylo to atmosférické, dynamické a efektní. Navíc jsem neměl s čím srovnávat, fanouškem žánru jsem nikdy nebyl. Když jsem o 15 let později viděl superakční dvojku, už jsem přes del Torovu profesionalitu vyloženě trpěl a trojce se záměrně vyhýbal. Kvalitou scénářů se pochopitelně nemohly chlubit ani předchůdci Trinity, dokázali ale nabídnout v prvním případě neotřelý nápad a v druhém slušné řemeslo, které aspoň trochu zamaskovaly hloupoučkou podstatu námětu. Ve trojce selhává prakticky všechno - postavy, příběh i logická konstrukce fiktivního světa. Vzhled a chování Draculy musí způsobit záchvaty zoufalství i v nadšeném žánrovém fanouškovi. Herectví půvabné Jessicy Biel je, jak jen to diplomaticky nazvat, matné. Goyer neumí vnést do filmu žádné nové nápady a to minimum, které funguje, v nejlepším případě jen snaživě vykrádá od svých předchůdců. Není to sice žádný Ed Wood a v kinematografii se učitě najde řada objektivně horších filmů, ale za mě je to bída, i když uznávám, že žánrový fanoušek si bez problémů může přidat dvě hvězdičky. Jestli mě Goyer párkrát přece jen pobavil, pak jen svým neumětelstvím a toporností některých výstupů. Celkový dojem: 10 %. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak od filmu, kde neherec Lincoln z Prison Break hraje Draculu, jsem čekal tak málo, že nakonec asi budu velmi shovívavý. Ve filmu je několik velmi otravných postav (upírka záporačka, ta trapka s lukem...) a celkově je film neuvěřitelně hloupý, až tupý. Jenže furt tam je Wesley Snipes jako Blade, který řeže upíry... A řeže je často. Na to se prostě kouká dobře. A k tomu naprosto nečekané překvapení ve formě Ryana Reynoldse, jehož postava hláškujícího mimoně je prostě perfektní a scény s ním patří k tomu nejlepšímu z filmu (úplně mě zahřálo u srdce, když tý nafoukaný rádobysexy upírce v podstatě řekl, že je pěkně hnusná). V tuhle chvíli jsem ještě neviděl Wolverinea, ale něco mi říká, že tamější Deadpool nebude Deadpool. Jenže Ryan Reynolds mě přesvědčil, že může být vynikající hláškující antihrdina, takže do momentálně připravovaného filmu s ním začínám vkládat velký naděje. Telegraficky kvality filmu: akce, Blade, akce, Ryan Reynolds, akce. S přimhouřenýma očima to pobaví - (5/10) ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Při příchodu Abigail Whistler (Jessica Biel) a Bladea (Wesley Snipes) do jejich bytu, má Abigail v toulci dva šípy, avšak za chvíli jen jeden. (Pepy)
  • Na začátku filmu si při cestě do kobky upíři svítí světly, přestože by ve tmě měli vidět. (Pepy)
  • Goyerův o dva roky starší, téměř neznámý režijní debut ZigZag (2002), na kterém také spolupracoval s Wesleym Snipesem (Blade), putoval rovnou na video. (imro)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama