Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (516)

Fr 

všechny recenze uživatele

přeháňky? no jistě! samozřejmě! je na každém, aby zvážil, kde je jeho etická poklidná mez. lehce zhrnu prvních 40 minut: akce, akce, občas keci, akce. no a tak podobně to pokračuje až do konce. jen těch slov je někdy moc. nejhorší je, když se začne místo keců vyprávět. herectví W.S. na nás ,,dýchne" hlavně (jen?) v akčních scénách, protože je v pohybu a nemusí působit chytře. a dracula není strašidelnej, ale hnusnej (budu toho blba šetřit). přesto vše - díky muzice v akci a velmi dobrému 5.1 ex - jsem měl občas pocit, že můžu skončit jako krevní konzerva. a tajně doufám, že spíš než nápad natočit další díl, zvítězí raději žízeň ! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První Blade byl poměrně svižnou a efektní akční peckou, kterou jsem svého času sjížděl na kazetě furt dokola. Blade 2 zase převážně těžil z toho, že se na post režiséra usadil Guillermo del Toro, který ho vyzbrojil parádní atmosférou, stylizovanými a hlavně zábavnými postavami (Ron Perlman je v tom filmu prostě boží!) a opět více než solidní akcí. A třetí Blade? Tak to je doslova průser. Příběh sice nebyl nijak zvlášť objevný v žádném z předešlých dílů, ale tohle je už pěkně recyklovaná kaše. To by se ale dalo přežít, kdyby se David S. Goyer neprojevil jako naprosto neschopný režisér, který selhává v tom nejdůležitějším na tomto druhu filmů - akci. Pár kamerových fines hned nedělá dobrou akční scénu a v tomto případě většina z nich troskotá pod vlivem nulové stylizace, absence jakékoliv nápaditosti a průměrné choreografie. Goyer, zdá se, stavěl většinu akce na co nejefektivněji nasnímaném (i zde ale má dost velké rezervy) "zpopelnění" upírů, které sice opravdu hezky vypadá, na vybudování akční scény ale rozhodně nestačí. I ta Snipesova macho póza se začíná v Blade: Trinity poněkud zajídat a chvílemi vyvolává spíše úsměv, zato Ryan Reynolds příjemně překvapil v tehdy pro něho ne ještě tak typické vážnější roli, na Jessicu Biel se dívá lépe než na všechny ty triky a Parker Posey na sebe taky dokáže náležitě upozornit. Největším průserem je ale samotný záporák a jak se říká, film je stejně tak dobrý jako jeho záporná postava. Tentokrát si to Blade bude muset rozdat se samotným vrchním násoskou - Drákulou. No a ten Drákula, přátelé, tak ten je v podání prkenného Dominica Purcella navlečeného do disco košile a kožených kalhot mnohdy ještě více k smíchu než Leslie Nielsen s umělohmotnou zubní protézou v Brooksových Drákulovinách. O charismatickém grázlovi, jakého ztvárnil Stephen Dorff v jedničce, si můžeme akorát tak nechat zdát, tohle je čirá katastrofa a jeden z největších castingových přehmatů. Původně jsem chtěl hodnotit film přeci jen o trochu kladněji, protože, musím přiznat, pár scén nebylo zrovna nejhorších a zmutovaní psi mě docela dost pobavili, ale ta gumová příšernost připomínající Power Rangers, ve kterou se šampón Drákula promění, filmu totálně podkopla nohy...a ještě mu rozdupla vejce. 30% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tak upíři byli v jedničce, vylepšení upíři, které šlo sejmout jen denním světlem ve dvojce. Na tvůrci se tedy vznášel otazník, koho by měl Blade zlikvidovat ve trojce. Tvůrci nechali ze země vykopat samotného vládce veškerého upírstva - Draculu, který je imunní i vůči sluníčku, což zní takhle na papíře moc hezky. Jenomže ho zde bohužel prezentují jako naprostého řadového sráče. Větší problémy dělal Wesleymu ten namachrovaný bezvýznamný píčus z jedničky. Od Draculy jsem si dovolil čekat něco extra. Tento díl je tedy z celé trojky jednoznačně nejhorší. Akce je opět hodně, ale děj je jedna velká snůška nesmyslů a nudy. Potěšilo mě, že se děj vrátil opět do odlehčenější úrovně, nicméně celý smrdí více televizní kvalitou než kinem. Lepší dvě hvězdy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Moje ostravská babička by pro to měla výstižné označení - "chujovina". "Trojce" Bladea chybí to, co zdobilo předchozí části. Působivou atmosféru a solidní příběh prvního Bladea a Torovu akční explozivitu "dvojky" vystřídal připitomnělý scenář, nic moc akce, úděsný castingový omyl v podobě Draculy a zejména fakt, že Goyer je opravdu slabý režisér (i s přihlédnutím k faktu, že se jedná o debut). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: Charismatický hláškař Ryan Reynolds, hezoučká tvářička Jessicy Biel, Wesley a několik málo stylových hrátek rychlých obrázků s moderní hudbou. Negativa: Veškerá akce a vůbec Goyerova režie celkově - tomu chlapíkovi asi někdo nakukal, že všechno se dá uhrát podhledama (jenže nic se nemá přehánět, dvojnásob, když to v Goyerově pojetí zas až tak cool není). Důvody ke kastraci: Dracula. Kill that guy, fuck that guy... hlavně ať už se na plátně nikdy neobjeví. Zlatý Roxburgh z Van Helsinga! Přitom i ten mě neskutečně štval. Bída s nouzí, ale AVP nebo Catwoman jsou ještě mnohem mnohem horší. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Konec titulků obsahuje scénu, ve které Blade (Wesley Snipes) jede ve svém autě zabít dalšího upíra. (StevenW.)
  • Od režie filmu upustil tvůrce předcházejícího dílu Guillermo Del Toro, který dal přednost svému vysněnému projektu Hellboy (2004). (imro)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama